Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 10.06.2010.
19:02
Vestionline, Tanjug A

Francuzi i Urugvajci najavljuju žestoku borbu

Bivši svetski prvaci u fudbalu, reprezentacije Francuske i Urugvaja, sastaće se sutra u Kejptaunu u utakmici prvog kola A grupe Svetskog kupa, a igrači oba tima obećavaju žestoku borbu, prenosi "Tanjug".

Poslednji put su se selekcije Francuske i Urugvaja sastale pre osam godina na šampionatu sveta u Japanu i Južnoj Koreji i na tom meču nije bilo golova. Susret je obeležilo isključenje Tijerija Anrija, koji je Francuze tada doveo u vrlo neugodnu poziciju.

Francuzi će biti favoriti u sutrašnjem okršaju, iako pod komandom kontroverznog selektora Rejmona Domeneka nisu pružali blistave partije ni tokom kvalifikacija, ni u kontrolnim mečevima.

"Dobra stvar koja nam se desila tokom priprema za Mundijal je što smo shvatili da moramo naporno da radimo kako bismo ispunili očekivanja navijača", rekao je Žeremi Tulalan, koji se nametnuo kao prvi izbor u timu "trikolora" na poziciji zadnjeg veznog igrača.

Ohrabrujuća vest za Domeneka, koji nije omiljen među navijačima, je oporavak Vilijama Galasa. Iskusni štoper je izlečio povredu kolena i sasvim sigruno će se naći u startnoj postavi.

Domenek je u proteklom periodu dosta eksperimentisao, pa se ne može sa sigrunošću reći koji će tim da izvede na teren protiv Urugvaja, ali se očekuje igra u formaciji 4-3-3, i da Nikolas Anelka dobije prednost u odnosu na veterana Anrija u napadu.

U timu Urugvaja sve će se vrteti oko napadača madridskog Atletika Dijega Forlana, koji je nesumnjivi vođa ove generacije "urusa".

"Najvažnije uoči početka šampionata sveta je da je atmosfera u državnom timu odlična i da nema povreda i drugih nepredviđenih situacija", bilo je sve što je rekao portparol reprezentacije Urugvaja Matijas Faral.

Francuska i Urugvaj odigrali su do sada četiri meča, od čega dva na svetskim šampionatima. U prvom je bolji bio Urugvaj, koji je 1966. u Londonu pobedio sa 2:1, dok je remi u južnokorejskom Pusanu 2002. godine bio poražavajući po obe ekipe, pošto se ni jedni ni drugi nisu plasirali u osminu finala.

Nakon otvaranje Mundijala koje počinje u 14 časova, prvi meč će imati čast da odigraju domaćini šampionata Južna Afrika i selekcija Meksika od 16 sati.

Utakmica Francuska - Meksiko igra se od 20,30 časova na stadionu "Grin Point" u Kejptaunu. Meč će suditi Juići Nišimura (Japan), a pomagaće mu Toru Sagara (Japan) i Jeong Hae Song (Južna Koreja).

Verovatni sastavi:
Urugvaj: Muslera, Lugano, Godin, Viktorino, Masimilijano Pereira, Peres, Gargano, Gonsales, Alvaro Pereira, Suares, Forlan.
Francuska: Loris, Sanja, Abidal, Galas, Evra, Gurkuf, Tulalan, Maluda, Govu, Anelka, Riberi.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online