Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 22.05.2010.
11:33
Vestionline, Novosti A

Vreme je za trofej sa 'velikim ušima'

Kapiten Srbije Dejan Stanković večeras će pokušati da ostvari najveći san u fudbalskoj karijeri - da konačno osvoji Ligu šampiona.

Najtrofejniji srpski fudbaler, čovek koji je igrajući za Crvenu zvezdu, Lacio i Inter osvojio čak 22 trofeja, večeras sa Interom protiv Bajerna na Santjago Bernabeu u Madridu juri 23. titulu, ali bez dileme najvažniju i najslađu.

"Svi u klubu, kao i armija naših navijača, imamo želju da ispišemo najsvetliju stranicu u istoriji Intera. Osvojili smo oba trofeja u Italiji i sada hoćemo da ostvareni uspeh krunišemo osvajanjem evropske titule. Tek tada će pravo slavlje moći da počne.Inter čeka taj trenutak još od 1965. godine i očekivanja su velika uoči utakmice protiv Bajerna. Pred nama stoji najveći mogući izazov i rešeni smo da ostvarimo svoje snove", rekao je Deki za Novosti.

S istim ambicijama u utakmicu će ući i bavarski gigant koji je takođe osvojio duplu krunu u Nemačkoj.

"Poštujemo Bajern, kvalitetnu ekipu koju vodi dobar trener, ali daleko od toga da ih se plašimo. Savršeno smo svesni koliko vredimo, i to hoćemo da pokažemo na terenu. Imamo i Murinja koji je zaista „posebni“, kako ga javnost naziva. Portugalac nam je pokazao koliko vredimo i učinio da odigramo ovako sjajnu sezonu. Ekipa ima puno poverenje u Portugalca, trenera koji savršeno dobro zna svoj posao i uliva nam veru da ćemo u Madridu postići istorijski uspeh".

Inter će igrati bez Tijaga Mote, koji je dobio crveni karton u revanšu polufinala protiv Barselone. Mesto za Dejana Stankovića u veznom redu ekipe iz Milana trebalo bi da je zagarantovano.

"Nedostajaće nam Mota, odličan je igrač, ali kroz karijeru sam naučio da nema toga bez kojeg se ne može. Nadam se da ću biti u postavi uz Kambijasa, ali to je Murinjov posao i ne pada mi na pamet da se mešam, moj zadatak je da ispunim ono što trener očekuje od mene".

Bajern će biti oslabljen neigranjem Franka Riberija, kojem Komisija za žalbe UEFA nije umanjila kaznu od tri utakmice koju je dobio zbog brutalnog starta i isključenja u prvoj polufinalnoj utakmici protiv Liona.

"Ima Bajern i druge odlične igrače, poput Robena i Olića. Čak smatram da je njihova igra sigurnija i tečnija kad Riberi nije u timu. U svakom slučaju, njihova najveća snaga je u kolektivu, kao i u nemačkom mentalitetu koji podrazumeva beskompromisnu borbu do poslednjeg trenutka. Ipak, mi smo ove sezone stigli težim putem do finala, eliminisali smo prvake Engleske i Španije što nam je maksimalno podiglo veru u sopstvene kvalitete".

Dejan Stanković uverava da u finalu nema favorita.

"Odlučivaće detalji i šanse za pobedu su podjednake. Svi u Interu imamo motivaciju do neba jer mnogi od nas prvi put igraju za najvredniji trofej kojim bismo potvrdili ovogodišnju dominaciju i u evropskim razmerama. Trofej Lige šampiona je moj dečački san i sada me samo jedna utakmica deli od njegovog ostvarenja. Nadam se da ću u Madridu doživeti da podignem taj pehar s velikim ušima", priželjkuje Dejan Stanković.  

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online