Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 21.05.2010.
12:04
Vestionline A

Dragutinović: Zdrav za tri do četiri meseca

Fudbaler Sevilje i srpski reprezentativac Ivica Dragutinović izjavio je da bi na teren mogao da se vrati za tri do četiri meseca posle operacije Ahilove tetive leve noge, prenosi "Blic".

Srpski fudbaler je pre mesec dana na treningu Sevilje povredio Ahilovu tetivu leve noge zbog ćega će morati da propusti Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Operaciju je obavio specijalista za takve vrste povreda Sakari Orava.

"Prošle su tri nedelje od operacije u Finskoj. Dr Orava dolazi u subotu, pogledaće mi nogu i tada ću znati nešto više, ali čini mi se da sve ide dobro. Već posle sedam dana nestao je otok, svi kažu da je to jako dobar znak. Prognoze kažu da bih mogao da se vratim na teren za tri-četiri meseca. Pripreme za novu sezonu počinju 15. jula i računam da bih tada već mogao lagano da trčkaram. Desilo se, šta da se radi. I to na treningu, loš doskok i ode tetiva... Najveći deo teških povreda tako se dešava, najmanje su posledica nekog sudara ili udarca protivnika", rekao je Dragutinović.

On je naveo da se povredio u momentu kada je bio u najboljoj formi.

"Naš trener Toni Alvarez izuzetno mnogo radi na prekidima igre, mada smo to radili i kod njegovog prethodnika Himeneza. U tome me jako podseća na selektora Radomira Antića. Analiza pokazuje da smo do moje povrede imali 23 prekida igre, ja sam izveo 12 i dali smo čak osam golova koji su nam doneli 13 bodova. Kod Antića sam shvatio koliko je važan taj segment, koliko znači pripremiti se, analizirati protivnika, dobre i slabe tačke... Ranije se tome uopšte nije pridavala pažnja", dodao je srpski fudbaler.

Dragutinović je istakao da očekuje dobar rezultat na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

"Ja lično očekujem mnogo. Ako vam kažem da planiram dolazak na četvrtfinale i polufinale onda vam je jasno koliki sam optimista. Pre toga, zbog terapija, neću moći na put. Naravno, u fudbalu niko nikome ništa ne može da garantuje, ali objektivno možemo daleko. Imamo tim, igru, atmosferu, odličnog trenera koji je majstorski povezao sve niti. Ima jačih ekipa od naše, ali u 90 minuta sve je moguće. Ključ svega je dati maksimum u najpotrebnijem trenutku. Ako svi daju koliko objektivno mogu, uspećemo. U kvalifikacijama za SP 2006. godine iza sebe smo ostavili Španiju, sada Francusku, ali mislim da je velika prednost ovog tima to što su individualni kvaliteti igrača stavljeni u funkciju kolektiva. Ključna je prva utakmica protiv Gane. Eventualna pobeda otvara vrata drugog kruga, daje psihološku stabilnost, stvara neku bodovnu rezervu", rekao je fudbaler Sevilje.

On je izrazio nadu da će nastaviti karijeru u Sevilji.

"Imam ugovor sa Seviljom do 2011. i ako sve bude kako treba, nadam se da ćemo nastaviti saradnju. Klub je sjajno organizovan, raste iz godine u godinu. Evo, već sedam godina stalno smo u Evropi, tri godine zaredom u Ligi šampiona", rekao je Dragutinović i dodao da je pre dva dana u Barseloni uživo posmatrao finale Kupa kralja u kome je Sevilja pobedila Atletiko 2:0.

"Morao sam da dođem, finale je finale. Putovao sam odvojeno od ekipe jer u malom avionu nije bilo mesta da ispružim operisanu nogu... Malo sam se mučio, ali vredelo je, zadovoljstvo je ogromno", zaključio je fudbaler Sevilje. 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online