Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 08.08.2015.
22:47
mozzartsport.com A

Partizan sprema mega transfer: Uroš Đurđević i Lomić na pragu Humske

Jesen u Evropi je zagarantovana, a u finišu leta Partizan privodi kraju još najmanje dva posla kako bi stvorio tim koji bi, prema projekciji uprave, trebalo da igra zapaženu ulogu u grupnoj fazi UEFA takmičenja. Prema poslednjim informacijama, rukovodioci crno-belih na dobrom su putu da ojačaju ekipu u napadu i to dovođenjem fudbalera holandskog Vitesea - Uroša Đurđevića (21).

partizan.rs
Foto: Ilustracija

Vlasnik titule prvaka Evrope iz Litvanije 2013. i čelnici srpskog šampiona obnovili su kontakt koji je postojao i u prethodna tri prelazna toka (doduše, kad je klubom iz Humske 1 rukovodila bivša garnitura), s tim što se upravo sad posao primakao realizaciji. I to u vidu jednogodišnje pozajmice na koju je nekadašnji prvotimac Rada načelno pristao, a postoje nagoveštaji da će svetlo za njegov povratak u Beograd upaliti i čelnici kluba iz Arnema. Đurđeviću se sviđa ideja da se vrati u srpski fudbal i sa Partizanom okuša na evropskoj sceni, možda i u Ligi šampiona (na tom putu kao poslednja prepreka stoji BATE Borisov), dok je Vitese voljan da sarađuje, s obzirom da je Uroš kod treneraPetera Boša u drugom planu, pa bi sezona "razigravanja" u Beogradu svima odgovarala.

Đurđević je stajao na pragu Partizana pre dve godine, kad je bio jedan od važnijih igrača omladinske reprezentacije koja je pokorila Stari kontinent, kontakti su obnovljeni i u vreme šefovanaj trenera Marka Nikolića, njegovo ime na listu želja stavljeno je i zimus, posle odlaska Petra Škuletića u Lokomotivu, ali nijednom nisu postojali uslovi za ozvaničenje saradnje. Kako sad crno-beli stoje finansijski mnogo bolje, jer mogu da računaju na 5.400.000 evra nagrade UEFA za prolaz u baraž kvalifikacija za Ligu šampiona, jasno je da sebi mogu da priušte pozajmicu igrača koji je u dresu Vitesea za godinu i po dana odigrao 24 utakmice za prvi tim i dao jedan gol. Protiv Ajaksa.

Eventualnim dolaskom Uroša Đurđevića Partizan neće staviti tačku na pojačanja u prelaznom roku, jer je za evropske izazove potrebna sigurnija odbrana. U Humskoj 1 razmišljaju o levom beku, pošto su utakmice protiv Dile Gori i Steaue pokazale da ne mogu da ostanu samo na mladom reprezentativcu Nemanji Petroviću (23) i njegovoj alternativi u vidu još mlađeg Miroslava Bogosavca (18). Zato je obnovljen kontakt saMarkom Lomićem, koji je postojao još početkom leta. Tad nije bilo realno očekivati da povremeni reprezentativac Srbije dođe u Beograd, ali posle raskida saradnje sa Mordovijom ta opcija deluje daleko realnije. Jedini kamen spoticanja je činjenica da jeLomić minulih godina u Rusiji zarađivao ozbiljan novac na godišnjem nivou i zato čeka i druge klubove koji mogu da mu ponude sličnu platu kakvu je imao u Saransku. No, nije ni Partizan bez aduta, pa valja očekivati da još pre gostovanja u Belorusiji crno-beli završe ovaj posao i pojačaju odbranu.

Paraleno sa dovođenjem igrača (u petak potpisao Nebojša Kosović) u Humskoj 1 gledaju kako da sačuvaju tim koji je i dalje neporažen u Evropi, a čiji je najistaknutiji pojedinac Andrija Živković. Za sada im ide više nego dobro, a da su odlučni u nameri da ga zadrže pokazuje i odluka kluba dan posle eliminacije Steaue. Naime, oduševljeni potezima koje je izvodio na revanšu trećeg kvalifikacionog kola za Ligu šampiona, čelnici Sent Etjena, koji su u sredu veče imali i skauta na Topčiderskom brdu, poslali su ponudu vrednu čak 8.000.000 evra. I - dobili su "korpu".

Taj detalj jasno ilustruje nameru Partizana da Andrija Živković ostane crno-beli makar do zime, a u međuvremenu će uprava pokušati da sa Investicionim fondom Pinija Zahavija, koji raspolaže sa 50 odsto prava (25 odsto pripada crno-belima, a 25 ocu igrača Jovici) dogovore o otkupu tog dela ugovora, pa da u budućnosti računaju na veći profit prilikom transfera jednog od najtalentovanijih fudbalera sveta u svom uzrastu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online