Ponedeljak 3. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 11.06.2015.
19:00
telegraf.rs A

Najgore pojačanje u istoriji Primere stiglo iz Partizana!

Sećate li se Predraga Spasića? Španski dnevnik "Marka" pokrenuo je serijal "najgora pojačanja u istoriji lige". I Spasić je na toj listi. Na njenom vrhu...

youtube.com/szalead
Maler: Predrag Spasić

- Ne postoji bolji način da se počne ovaj serijal nego sa najgorim igračem koji je igrao u ligi - piše u uvodu teksta posvećenog srpskom fudbaleru.

Kako je nekadašnji defanzivac Partizana i reprezentacije Jugoslavije završio u slavnom klubu nikome nikad nije bilo jasno. Imao je Spasić kvalitet, ali prelazak u Real, pa to je bila potpuna neverica.

Ovo je kratka priča o Spasićevom kratkotrajnom uzletu i još bržem nestanku sa velike scene.

Prema jednoj verziji, pouzdanoj, kako tvrde Španci, tadašnji direktor Reala Ramon Mendoza je 1990. godine dobio snimak derbija Partizana i Zvezde zbog Dejana Savićevića, tada nadolazeće zvezde evropskog fudbala, a njemu je za oko zapao Spasić.

- Mendozi se dopao Spasić i kako je odigrao protiv Zvezde, međutim odustao je od namere da uđe u ozbiljnu priču za potpis, jer mu je delovao kao tridesetogodišnjak, s obzirom na to da je bio ćelav, čudne građe, pa je odustao da ulazi u ozbiljnu priču - podsećaju Španci.

Iste godine održano je Svetsko prvenstvo u Italiji. Spasić je bio deo Osimovog tima koji je u osmini finala odigrao nezaboravni duel sa Španijom. I ponovo na istom mestu Mendoza i Spasić. Funkcioner Reala je konačno prelomio, dovodi Srbina u klub. Ali, tek pošto je proverio da zaista ima 25 godina.

Sve kockice za transfer iz snova poklopile su se tada za Spasića: Real je odustao od prvog pika, Argentinca Ruđerija zbog čestih povreda, a u izboru između Desa Vokera, Đike Popeskua i Spasića, "kraljevski klub" izabrao je srpskog štopera. Transfer je iznosio 200 miliona pezeta.

Ispostavilo se brzo da je to bila veoma loše procena Mendoze.

Spasić u Španiji nije uspeo da opravda nadimak Agent, koji je nosio jer je “hapsio” protivničke igrače. To je sa određenim uspehom radio u Jugoslaviji, ali u jačoj konkurenciji to je bila sasvim druga priča.

Spasić je odigrao ukupno 22 utakmice za Real. Otišao je posle samo godinu dana. Njegov boravak u madridskom velikanu najviše će ostati upamćen po komičnom autogolu u derbiju sa Barselonom. Bio je to i trenutak kada je sam sebi potpisao ispisnicu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online