Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 13.05.2015.
20:32 >> 22:53h
Vestionline A

Juve na Barsu u Berlinu: Osveta Realovog "otpadnika"

Real Madrid je imao igru, ali Juventus ide u Berlin. "Kraljevski" tim nije uspeo da nadoknadi minus iz prvog meča u Torinu, pošto je remizirao sa "starom damom" na "Santijago Bernabeuu" 1:1 (1:0).

Reuters
Odbegli Realov "sin": Alvaro Morata

U prvom meču u Torinu "stara dama" slavila je sa 2:1, a plasman u finale već je obezbedila Barselona, koja je eliminisala Bajern ukupnim rezultatom 5:3.

Prokletsvo branioca trofeja se nastavlja, pošto nijedan šampion nije uspeo da dvaputa zaredom odbrani presto. Glavi krivac za tu činjenicu i čovek odluke u ovom dvomeču bio je Alvaro Morata, napadač Juventusa koji je ponikao u Real Madridu. 

Juve nije bio ni približan onom izdanju iz Torina, kada je od prvog minuta krenuo u napad. Domaćin je nametnuo ritam i ređao šanse, u prvom poluvremenu čak 13 naspram skromne dve italijinskog šampiona.

Pretili su Bufonu Benzema, Isko, Ronaldo, ali su bivali neprecizni ili ih je strašni Bufon omeo u nameri da mu zatresu mrežu, sve do 23. minuta. Rodrigez je krenuo u prodor i ušao u duel sa Kjelinijem i pao, a sudija Erikson se nije mnogo dvoumio i pokazao na belu tačku. Siguran je bio Kristijano Ronaldo,

Juventus je stao na loptu u nastavku, ali je Real nastavio uverljivije na terenu. Gosti su imali problema da uposle napadača, ali im je jedan prekid doneo haotičnu šansu realizovanu golom. Izveden je korner, a Kasiljas je uspeo da izbije loptu u šesnaesterac, stigla je do Pogbe koji je glavom spustio usamljenog Morate. Kako je odbrana Reala zaboravila na njega, bivši igrač madridskog kluba se namestio i postigao gol koji je utišao “Bernabeu”.

Dakle, 6. juna u Berlinu gledaćemo finale Lige šampiona: Barselona – Juventus!

REAL MADRID: Kasiljas, Karvahal, Marselo, Varan, Ramos, Rodriges, Isko, Kros, Bejl, Ronaldo, Benzema (od 57. Čičarito).
JUVENTUS: Bufon, Lihštajner, Evra, Kjelini, Bonući, Pogba (od 89. Pereira), Markizio, Pirlo (od 79. Barzalji), Vidal, Tevez, Morata (od 84. Ljorente).

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

90+4. minut - Kraj utakmice.
90. minut - Igraće se još četiri minuta nadoknade.
88. minut - Imao je Pogba priliku da stavi tačku na meč, ali je Kasiljas ukrotio snažan udarac sa deset metara.
84. minut - Sve manje vremena za Real da izbori produžetak.
80. minut - Poslednjih deset minuta. Juve sada igra sa pet igrača u defanzivnoj liniji, a Real kidiše na gol ne preterano organizovano.
75. minut - Još jednom posle prekida Real bolji u dkoku, taćnije Ronaldo, ali je lopta otišla iznad okvira gola.
73. minut - Geret Bejl je sada pokušao, ali i njegov šut je bio zamalo neprecizan. Tik iznad prečke.
70. minut - Kakav zicer je imao Markizio. Vezista Juventusa dobio je loptu kao na tacni, ali je Kasiljas ukrotio njegov pokušaj.
68. minut - Šutirao je Rodrigez sa 22 metra, ali je "za dlaku" prebacio prečku. Uzdasi na "Bernabeuu".
62. minut - Marselo je odlično ubacio loptu posle dodavanja petom Rodrigeza, ali je ispred Bejla na petercu reagovao Varan i poslao loptu u korner. 

57. minut - GOOOOL!!! Juventus je izjednačio na 1:1, strelac Alvaro Morata. Traljavo je reagovao Real, a Juve je iskoristio poklon. Morata, koji je ponikao u redovima Madriđana, iskoristio je spuštenu loptu Pogbe i matirao Kasiljasa. Morata se nije radovao golu, kao i pre osam dana u Torinu. 

54. minut - I u drugom delu utakmice Real je opasniji. Moraće nešto da se promeni u igri Juventusa ukoliko želi plasman u finale.
51. minut - Odličan pokušaj Markizija. Oštro je šutirao sa 16 metara, ali je lopta prohujala pored stative.
46. minut - Počeo je drugi deo igre. Nema promena u sastavima timova.
45+2. minut - Kraj prvog poluvremena.
45. minut - Igraće se još dva minuta nadoknade.
41. minut - Odlična lopta u prazan prostor za Ronalda umalo da rezultira golom. Portugalac je "opalio" sa 15 metara, ali samo u spoljnu mrežu.
35. minut - Real mnogo bolji posle 35 minuta meča. Madriđani imaju rezultat koji im odgovara, ali konstantno napadaju i ne dozvoljavaju rivalu da dođe do daha.
30. minut - Dobra šansa za Benzemu posle kornera Krosa, ali je Bufon pročitao lukav pokušaj Francuza.
29. minut - Strašna prilika za Real. Kristijano Ronaldo se našao u izuzetnoj šansi, zalomio je čuvara, ali je odlučio da asistira Isku i tu pogrešio. U nastavku akcije korner, ali bez opasnosti po gol italijanskog predstavnika.

23. minut - GOOOOL!!! Real Madrid je poveo 1:0, strelac Kristijano Ronaldo sa bele tačke.

22. minut - Penal za Real Madrid. Kjelini je udario po nogama udario Džejmsa Rodrigeza i sudija je pokazao na belu tačku.
20. minut - Domaćin pritiska, publika mu daje vetar u leđa, a vidđen je prvi šut u okvir gola. Bejl je odlično šutirao sa tridesetak metara, ali je Bufon paradom izbio loptu u korner.
18. minut - Dobra varka i pokušaj Iska sa desetak metara iskosa sa desne strane, ali neprecizno.
14. minut - Prva šansa za Juventus. Arturo Vidal je bacio na iskušenje Ikera Kasiljasa šutem sa ivice kaznenog prostora, ali je golman bio na visini zadatka.
11. minut - Odlična prilika za domaćina je propala. Ronaldo je probao iz slobodnog udarca sa oko 25 metara, lopta je zakačila živi zid i pogodila mrežu iznad prečke. Nije bilo opasnosti posle udarca iz ugla.
6. minut - Velika šansa za Madriđane. Benzema se sjajno oslobodio Lihtštajnera, ali je šutirao levom nogom prilično neprecizno.
2. minut - Real je imao šansu. Geret Bejl je oprobao udarac sa 20 metara, ali je lopta prošla tik iznad gola Bufona.
1. minut - Utakmica je počela.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online