Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 04.05.2015.
18:49
blic.rs A

Jokan: Elton Džon me je prvi nazvao, a šampanjac još čekam

Slaviša Jokanović, bivši as Vojvodine, Partizana, Ovijeda i Čelsija lagano stiče trenersko ime. Pošlo mu je zarukom da uvede klub iz predgrađa Londona u Premijer ligu.

watfordfc.com
Stiče trenersku reputaciju: Slaviša Jokanović

- Ispašće neobično, ali na uspehu mi je prvi čestitao Elton Džon! Slavni pevač i bivši vlasnik kluba lično me je pozvao pre nekoliko dana. Zahvalio mi je na svemu što sam učinio za klub koji voli najviše na svetu i bio sam ponosan zbog njegovog gesta. Uvažila me je takva veličina iz jednog drugog, umetničkog sveta. Samo je fudbal mogao da nas spoji - ne krije radost Jokanović.

Srbija ima odlične igrače, a slab tim

U Premijer ligi Jokanović će se sresti sa relativno brojnom srpskom igračkom kolonijom.
- Svi su oni zvezde, pre svih Ivanović i Matić, ali reprezentacija nema rezultate. Fali joj ambijent, okruženje, organizacija - sve ono što od dobrih pojedinaca stvara ekipu. To ide od trenera, odnosno selektora, pa do FSS, koji moraju zajedno da vrate Srbiji timski duh.

Da li je poslao obećani šampanjac?

- Još nije, slavlje je tek počelo. Upoznali smo se negde oko Božića i tada je rekao da će mi ga poslati kad uđemo u elitu.

Tim ste preuzeli u oktobru, kao četvrti trener u sezoni?

- Pitate da li sam verovao u ovo? Ispred mene je bilo 35 utakmica i svakako sam razmišljao o tome. U Čempionšipu od 24 kluba 20 razmišlja o Premijer ligi. Ovde igraju bivši prvak Evrope Notingem Forest, slavni Lids, Derbi...

Ojačali ste poziciju pred razgovor o novom ugovoru?

- Sad je momenat da pričamo. Znam šta hoću i mogu, potrebno je da se ambicije i procene kluba poklope s mojim i verujem da ćemo se dogovoriti za još jednu sezonu.

Koliko su igrači nagrađeni za uspeh?

- Ne ulazim u to šta su njima gazde obećale. Bitno je da se ovde svaka funta isplaćuje u roku i onako kako je obećano.

Reuters
Zavoleo Slavišu Jokanovića: Elton Džon

Lako ste se prilagodili na ostrvski fudbal?

- Pre više godina bio sam dve sezone u Čelsiju. Radio sam i u španskoj Primeri, ali ništa ne može da se uporedi sa Engleskom. Publicitet koji prati Drugu ligu je fantastičan - nema utakmice bez 15.000-20.000 gledalaca, mečevi se prenose i nije čudo što je Premijer liga najjača u Evropi.

Kako ste uopšte došli u Votford?

- Radio sam u Španiji, a vlasnik Votforda Italijan Đino Poco je i gazda Granade. Ostavio sam neki trag, a zajednički poznanici su me preporučili i povezali nas. Doveo sam u štab jednog Španca koji radi analizu utakmica, a za pomoćnika Dina Ostina, bivšeg asa Totenhema i Kristal Palasa. Svemu je pomogao i moj nekadašnji boravak u Čelsiju.

Porodica konačno na okupu

Ostanak na Ostrvu promenio bi i planove za budućnost petočlane porodice Jokanović.
- Supruga i troje dece žive u Madridu, gde je već dugo naš dom. Pokušaćemo da nađemo rešenje da konačno budemo zajedno, jer želim da u ovom fudbalu ostanem bar 20 godina. Mada, ko to zna, možda i odletim sutra...

London vam je blizu, više ne samo geografski?

- Samo 20 milja, čas posla. U Londonu i inače provodim slobodno vreme i imam ambiciju da na ovim prostorima ostanem što duže. Nekima su moji putevi i izbori čudni, ali uvek sam išao svojim korakom i tako ću nastaviti - poručio je Slaviša Jokanović.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 04.05.2015. 20:33
Само се неслажем са ставом да је Премијер лига најјача у Европи . Интернационалне утакмице доказују да су од Енглеске лиге јаче и Њемачка а поготово Шпанска лига . Шпанци у Лиги Шампиона редовно деру Енглезе .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online