Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 22.04.2015.
13:59
Tanjug A

Jovanović i Ristić pred Partizan: Pobeda i ništa više

Fudbaleri Crvene zvezde Vukašin Jovanović i Mihailo Ristić poručili su da je za crveno-bele sve osim pobede u 148. "večitom derbiju" neuspeh.

Tanjug
Izrasta u ozbiljnog igrača: Mihailo Ristić

- Zvezda uvek ide na pobedu i sve osim toga u derbiju bio bi neuspeh. Oseća se derbi groznica još posle utakmice protiv Voždovca i svi jedva čekamo da izađemo na teren, posebno mi mlađi koji smo ponikli u Crvenoj zvezdi. Nadam se se trijumfu koji bi nas približio Partizanu na tabeli - rekao je Jovanović na stadionu "Rajko Mitić", posle potpisivanja ugovora crveno-belih sa 12 omladinskih škola širom Srbije.

Mladi štoper će, ukoliko mu trener Nenad Lalatović ukaže šansu, odigrati prvi "večiti derbi" u seniorskoj konkurenciji.

- Odigrao sam mnogo utakmica sa Partizanom, ali nijedan ne može da se poredi sa predstojećim. Igrao sam pred 1.500 navijača u mlađim kategorijama, ali u subotu nas očekuje verovatno pun stadion. Već osećam pozitivnu tremu i ubrzao bih ova tri dana do početka meča zbog tenzije koja se stvorila u javnosti i verujem da će mnogo lakše biti na terenu - naveo je omladinski reprezentativac Srbije.

Mihailo Ristić: Tri boda imperativ

- Sve osim tri boda je neuspeh jer kasnimo pet bodova za protivnikom. Naš cilj se zna, a to je da se približimo i kasnije odbranimo šampionsku titulu. Biće teško, ali očekujem zanimljivu utakmicu i pobedu - izjavio je Ristić.

Ristić je kazao da ekipa ne oseća dodatan pritisak uoči meča na najvećem srpskom stadionu.

- Atmosfera u timu je odlična, a posebno veliki pritisak nemamo. Svi jedva očekujemo duel. Trener Lalatović nas stalno motiviše i govori nam koliko je značajan meč. Odigrao sam jedan derbi u seniorskoj konkurenciji i verujem da će mi sada biti mnogo lakše - zaključio je Ristić.

Jovanović je dodao da bi voleo da krene stopama trenera Lalatovića, koji je postigao gol u "večitom derbiju", iako je takođe bio defanzivac.

- Pričao nam je da je svoje snove ostvario kada je dao gol u derbiju. Nadam se da će isto meni desiti, a pogodak bih proslavio trkom ka severu.

On je dodao da prednost Partizana od pet bodova ne predstavlja veliki problem njegovom timu.

- U utakmicama sa crno-belima nikada nije bilo bitno da li je zaliha deset, pet ili jedan bod. Ko bude više želeo trijumf i motivisaniji dobiće, a nadam se da ćemo to biti mi - rekao je Jovanović.

Utakmica 24. kola Super lige između Crvene zvezde i Partizana igra se u subotu od 18.00 na stadionu "Rajko Mitić".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online