Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 10.02.2015.
05:00
P. Bajić - Vesti A

"VESTI" u Beleku: Terzić nagovestio problem, Lazović (ne) igra na proleće

U Crvenoj zvezdi se desetak dana pre početka prolećnog dela šampionata Srbije ne zna status Darka Lazovića, doskorašnjeg kapitena, koji je posle povrede Aleksandra Lukovića ponovo trebalo da predvodi saigrače.

P. Bajić
Ima viziju: Zvezdan Terzić
Vesti

Ofanzivni vezista, koji je veran crveno-belim bojama još od sredine 2009. godine i ima osvojenu jednu titulu nacionalnog prvaka i dva kupa, nedavno je boravio u Italiji i dogovorio saradnju sa Đenovom od leta, kada mu ističe ugovor sa aktuelnim prvakom Srbije. Upravo taj odlazak na leto je postao "kamen spoticanja", iako je Lazović još ranije istakao da se neće štedeti do poslednjeg dana na "Marakani".
 

Asante Kotoko
dobio novac

Generalni direktor Crvene zvezde u ponedeljak je napustio pripreme ekipe i otišao u Beograd, a tog dana je rešen jedan od problema vezanih za registraciju igrača.

- Klub našeg nekadašnjeg igrača Natanijela Asamoe, Asante Kotoko, dobio je 240.000 evra obeštećenja. Sada nam ostaje da do kraja nedelje pokušamo da rešimo dug koji iznosi 422.000 evra. Zbog toga se vraćam u Beograd, da pokušamo to da završimo. Ne mogu da obećam da ćemo uspeti, ali se nadam. Posle toga ćemo pričati o problemima vezanim za evropsku licencu, pošto za rešavanje toga imamo skoro dva meseca. Idemo korak po korak - rekao je Terzić.

Nezvanično, predloženo mu je da se odrekne primanja koja bi dobio u poslednjih šest meseci ugovora, kao i da dug koji klub ima prema njemu bude isplaćen u nekoliko rata. Da problem postoji rekao je generalni direktor Zvezdan Terzić, odgovarajući na pitanje o tome da li je prelazni rok završen za crveno-bele.

- Trener Nenad Lalatović ne insistira, ali kaže da bi bilo poželjno da se dovede još jedan bočni igrač. Mnogo toga zavisi i od statusa Lazovića. Crvena zvezda neće imati benefita od njegovog prelaska, osim u segmentu u kojem može da pomogne na terenu. Imao sam razgovor sa njim, pričao je i Lalatović, a status će biti preciziran razgovorima sa potpredsednikom Slavišom Kokezom. Nadam se da ćemo doći do rešenja koje će zadovoljiti obe strane i da će on imati tretman standardnog igrača. Upravo od razgovora Kokeze i Lazovića zavisi da li ćemo ili ne angažovati bočnog igrača - rekao je Terzić, uz dodatak da će sve biti jasnije narednih dana.

Kada je reč o Lukoviću, njemu predstoji duža pauza i još uvek nije potpuno jasno kada će i koliko moći da pomogne saigračima u prolećnoj polusezoni.

- Po nalazu iz Antalije, on ima parcijalnu rupturu Ahilove tetive od četiri milimetra. Dodatni pregledi su u Beogradu, a pokušaćemo da dođemo do tog čuvenog finskog lekara, specijaliste za Ahilovu tetivu. Njegova povreda je veliki hendikep za nas jer je svojim iskustvom i pozitivnom energijom trebalo da predvodi mlade igrače. Međutim, kao što sam rekao i Lalatoviću, "za prosutim mlekom ne vredi plakati". Situacija je takva kakva je i ne možemo da je promenimo.

Generalni direktor crveno-belih vidi u ovoj situaciji priliku za druge igrače.

- Otvara se više prostora za Vukašina Jovanovića, koji je Zvezdin biser, kao i sve boljeg Mamadua Mbođa, koji je na mene ostavio odličan utisak od prvog trenutka kada sam ga video, u avgustu prošle godine. On izvanredno napreduje, ima odlične fizičke predispozicije, skok, brzinu i agresivnost, a i mirnoću u kontaktu sa loptom. Može da bude veliki igrač, ali praviće i greške. Mbođ je 1993. godište i nedostaje mu iskustva.

Ništa bez privatizacije

Stav čelnika Crvene zvezde je da je privatizacija kluba jedino rešenje.

- Mi smo u decembru napravili strategiju saniranja postojećih problema i razvoja Crvene zvezde. Fokusirali smo se na četiri ključna izvora prihoda. Pod brojem jedan, to su transferi igrača, nešto od čega žive svi klubovi. Nije se radilo planski, sistematski u prethodnom periodu. Moramo da napravimo balans između igrača koji donose rezultat Crvenoj zvezdi i onih koji imaju tržišnu vrednost. Takođe, nadamo se da ćemo potpisati novi ugovor sa "Gaspromom". Potom, tu je pitanje komercijalizacije zemljišta na kojem se nalazi stadion Crvene zvezde, a poslednje je privatizacija. Crvena zvezda ne može napred bez privatnog kapitala, bez stranih investitora. Ovo rukovodstvo se nije zadužilo ni dinar i trudimo se da smanjimo dug, ali na ovaj način mi smo samo na "aparatima za disanje". Mora da se zna ko je gazda - istakao je Terzić.

U napadu crveno-beli nemaju dileme.

- Mi smo fokusirani pre svega na Luku Jovića i Džošuu Parkera. Luka je neosporan talenat, a Parker je drugačiji od ostalih u ligi. Njegove fizičke predispozicije su neverovatne, a ima mana u tehničkom smislu. Ali, to je normalno jer da ima sve igrao bi već sada u Arsenalu ili Čelziju. Došao je i Petar Orlandić, da pojača konkurenciju. Od njega ne treba mnogo očekivati u ovom trenutku jer je propustio veći deo priprema. Može biti upotrebljiv na način da visinom i građom razbija bunkere koji nas očekuju. Kada je reč o Salamiju, nisam oduševljen. Stranac mora da donosi razliku u kvalitetu. Ne kažem da je loš igrač, ali ako nije bolji, ne vidim svrhu dolaska. Ne volim da dovodim igrače koje nisam gledao i trudićemo se da tako ne bude, ali u ovom slučaju nismo imali finansijski rizik. Uostalom, ima još vremena. Videćemo.

Prema rečima Terzića, Lalatović ima punu podršku u prolećnom delu sezone.

- Rekao sam mu da se ne opterećuje šampionskom titulom, Partizanom, petnaest pobeda do kraja sezone i sličnim pričama, već da radi najbolje što ume, da misli o svakom sledećem treningu, a što se utakmica tiče jedino o Radničkom, pa kasnije o svakom sledećem protivniku. Neka prvo razmišlja o bodovima iz Niša. Ja sam zadovoljan onim što sam video u Turskoj. Pristup je pravi, Crvena zvezda igra agresivno i disciplinovano - zaključio je Terzić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online