Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 22.04.2010.
01:46
Vestionline A

LE: Liverpul na "Kalderonu", Fulam u Hamburgu

U četvrtak su na programu prve polufinalne utakmice Lige Evrope u kojima Ateltiko dočekuje Liverpul u Madridu, dok Fulam gostuje u Hamburgu.

Posle putovanja skoro 2.000 kilometara autobusom, vozom i avionom, fudbaleri Liverpula će u Madridu odigrati prvi polufinalni meč Lige Evrope sa Atletikom, u kojem neće moći da računaju na nekoliko standardnih prvotimaca, a pre svih na Fernanda Toresa koji je ponikao upravo na "Visente Kalderonu".

"Morate naći pozitivne stvari kada se nađete u ovakvoj situaciji i od vitalnog je značaja da se igrači drže zajedno. Naravno da nije idelno što smo u Madrid autobusom i vozom, jer je  jednostavnije putovati avionom, ali nikad se ne zna, možda ova situcija nama donese neku korist. Igrači pozitivno razmišljaju pred meč sa Atletikom, iako su malo umorni, ali na meni je da ih pripremim da kada istrče na teren budu maksimalno spremni", rekao je menadžer Liverpula Rafael Benitez i dodao:

"Atletiko igra veoma dobro ovog proleća u Evropi i biće teško salvadati ih na njihovom stadionu. Igraju napadački, imaju sjajne ofanzivne fudbalere i teško je ne primiti gol kada gostujete na 'Visente Kalderonu', ali ja verujem u sposobnosti svojih odbrambenih fudbalera", zaključio je Benitez.

Domaćin zauzima tek deseto mesto u Primeri posle poraza od Viljareala prošle subote, a mada je ekipa trenera Kikea Sančeza Floresa uspela da se domogne finala Kupa Kralja, želela bi da se dočepa i međunarodnog trofeja. Trener "jorgandžija" takođe neće moći da računa na svog najboljeg igrača, Kuna Aguera.

"Ne mogu da zamislim ni jedan rezultat koji bih, posle prve utakmice, mogao da smatram povoljnim pred revanš na 'Enfildu'. Tamo je uvek nezgodno za gostujuće ekipe, tako da vam rezultat koji nosite iz prvog meča i nije mnogo važan. Liverpul je ekipa koja je sposobna da odgovori na pravi način i da pred svojim pristalicama pruži sjajne partije", rekao je Flores.

U drugom polufinalnom meču fudbaleri Hamburga dočekuju Fulam, sa nadom da će proći u finale Lige Evrope koje je zakazano upravo na njihovom stadionu. Hamburg je prošle sezone stigao do iste runde takmičenja, ali im je finale protiv Šahtjora izmaklo zbog pravila gola u gostima.

"Ne smemo se osvrtati na prošlogodišnje greške. Mislim da imamo bolji tim, sa više kvaliteta, i ako to demonstriramo proći ćemo bolje nego prošlog puta", rekao je napadač Hamburga Mladen Petrić koji zbog povrede neće moći da pomogne ekipi.

Trener Hamburga Bruno Labadija pored Petrića, ne moći da računa ni na Marsela Jansena, kao i talentovanog Holanđanina Eljera Elije, ali se zato može osloniti na iskusnog Ruda van Nistelroja.

"Nistelrojevo prisustvo na terenu je jako bitno za nas, on zna da postiže golove i to svi znaju. Fulam će igrati defanzivno sa samo jednim napadačem, pa moramo biti jako strpljivi", rekao je Labadija.

Tim iz Londona je u velikom stilu eliminisao Juventus, a pre njih je pao i branilac titule Šahtjor. U četvrtfinalu ekipa Roja Hodžsona je pokazala da ume da se nosi i sa nemačkim timovima, jer je savladan aktuelni šampion Bundeslige, ekipa Volfsburga.

"Dugo putovanje nam ne ide na ruku, ali siguran sam da ćemo odigrati dobro u ovako bitnom meču. Biće jako teško, a HSV je vrhunska ekipa. Nemci su uvek bili uspešni u Evropi i uvek je neugodno igrati protiv njih", rekao je menadžer Fulama Roj Hodžson.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online