Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 08.11.2014.
12:28
Beta A

Nikolić: Tursku sam zaboravio, Spartak je najvažnija utakmica

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je da je sutrašnja utakmica sa Spartakom "možda najvažnija" u borbi za jesenju titulu u Super ligi, i da njegovi fudbaleri moraju da pronađu način da pobede.

Zaboravio meč protiv Bešiktaša: Marko Nikolić 

"Ovo je poslednja utakmica u jako teškom ciklusu, možda i najvažnija u smislu raspleta borbe za jesenju titulu. Odlazimo u goste Spartaku koji igra dobro ove godine. Znamo da nas u Subotici čekaju težak teren i motivisan protivnik, koji igra bolje nego prošle sezone posle povratka trenera Petra Kurćubića", rekao je
Nikolić.

Partizan je trenutno prvi, sa dva boda više od Crvene zvezde, koja danas igra protiv Čukaričkog. Spartak je sedmi, sa učinkom od četiri pobede, četiri nerešene utakmice i tri poraza u dosadašnjih 11 kola.

"Mi znamo svoj cilj u ovoj utakmici i, kao retko do sada, veoma je važno da pobedimo i dođemo do tri boda. Spartak se igrački nije mnogo promenio, promenio se trener. On je domaći u Spartaku, oseća taj klub, stvorio je dobar odnos sa igračima, ali Partizan mora da nađe način da dođe do pobede. Moramo da zadržimo uzlaznu formu iz poslednjih par utakmica i energiju koja je opet prisutna", rekao je Nikolić.

Partizan nema pro blema sa povredama i svi su zdravi i spremni osim Miloša Ostojića, koji još leči prelom noge. Nikolić je najavio da će biti promena u odnosu na tim koji je počeo meč u Istanbulu. Nikolić je i apelovao na fudbalsku javnost da proba da mirno privede polusezonu kraju, posle promena u regionalnim savezima.

"Ulazimo u završnicu polusezone. Rastu pritisci, iako jesenja titula ne znači mnogo. U ovim čudnim fudbalskim uslovima u kojima se nalazimo veoma je važno da sve bude koretkno i sportski do kraja. Ogromni pritisci se vrše sa svih strana, i na sudije i na ljude iz fudbalskih organizacija, možda i na medije, ali važno je da svi ostanemo čvrsti i da svi rade svoj posao časno i pošteno", rekao je Nikolić.

"Niko na mene ne vrši pritisak. Ovo je samo apel za dobrobit fudbala i za to da jesenji deo šampionata uđe u regularnu završnicu", dodao je on.

Partizan je u četvrtak izgubio u Istanbulu od Bešiktaša 2:1, a imao je pogođenu prečku u tom meču. Nikolić je kazao da kakav god da je bio ishod u Turskoj, to ne bi uticalo na meč u nedelju.

"Ja sam tu utakmicu već zaboravio. Samo mi je Spartak u glavi i samo mi se Spartak priviđa već dva dana, kao da je Bešiktaš bio pre tri meseca, a ne pre dva dana", rekao je Nikolić.

On je kazao i da je zadovoljan kako su igrali Saša Marković i Nikola Ninković, ali je zamolio novinare da ih ne hvale previše posle "jedne dobre utakmice", već da sačekaju da vežu "10 dobrih".

Utakmica Spartak-Partizan igra se u nedelju od 13.00 u Subotici.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online