Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 24.10.2014.
12:28
Beta A

Vokri: Ovo je smešno!

Odluka Disciplinske komisije UEFA o kaznama nakon prekida meča Srbija-Albanija 14. oktobra u Beogradu je politčka, izjavio je predsednik Fudbalskog saveza Kosova Fadilj Vokri.

Politika umešala prste: Fadilj Vokri
 

U izjavi za portal gazetaexpress.com Vokri je rekao da je zbunjen odlukom UEFA koja je prekinutu fudbalsku utakmicu registrovala rezultatom 3:0 za Srbiju, ali je domaćinu odmah oduzela tri boda zbog loše organizacije.

"Ovo je politička odluka. Dajem tri poena i oduzimam ti tri poena, to je smešno. Ja ne znam kako će UEFA obrazložiti ovu odluku pred javnošću. Ista komisija je zvaničnim rezultatom registrovala utakmicu Italija - Srbija 3:0 za Italiju (za prekid u Đenovi u oktobru 2010)", izjavio je Vokri.

Prema njegovim rečima, tom odlukom nije sve završeno, Fudbalski savez Albanije (FSA) će se žaliti u drugom stepenu, a ako ni to ne promeni situaciju žaliće se Arbitražnom sudu.

I zvaničnici FSA su danas, kako javlja albanska TV Top čenel, najavili žalbu na odluku Disciplinske komisije UEFA, koja je izazvala buru negodovanja na društvenim mrežama i mnogobrojne uvrede na račun predsednika UEFA Mišela Platinija.

Pročitajte još:

* UEFA "častila" Albaniju

* Premijer Albanije kao Kalimero: Nepravda, pa to ti je!

* De Bjazi: Oduzeto nam je ono što smo stekli na terenu

* Duka: Odluka plod politčkih uticaja

Prekinuta utakmica fudbalskih reprezentacija Srbije i Albanije registrovana je službenim rezultatom 3:0 za Srbiju, kojoj će biti oduzeta tri boda u kvalifikacijama, a naredna dva meča kao domaćin u Grupi I odigraće bez prisustva publike, saopšteno je danas.

Fudbalski savezi Srbije i Albanije kažnjeni su sa po 100.000 evra. U Grupi I Albanija ima četiri boda iz dve utakmice, a Srbija ima bod iz jednog meča.

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je 14. oktobra na stadionu Partizana u 42. minutu zbog incidenata nastalih nakon što se iznad terena pojavio dron sa zastavom "velike Albanije".

Tada je došlo do sukoba igrača dve ekipe, a potom je na teren ušao i određeni broj navijača, koji je napao gostujuće fudbalere, nakon čega su oni napustili teren i odbili da se vrate.

Pojedini mediji u Beogradu tada su objavili da je dronom iz lože stadiona upravljao rođeni brat albanskog premijera Edija Rame. Policija za sada nije zvanično saopštila rezultate istrage.

POVEZANE VESTI

Petak 24.10.2014. 13:05
Totalna psihodelija i besmisao!
Petak 24.10.2014. 13:18
Smesni ste vi svi goveda necivilizovana. Vama je mesto u planini da se jasete sa govedima a ne u civilizovanim zemljama.
Petak 24.10.2014. 14:07
Stoka !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online