Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 08.04.2010.
23:04
Vestionline A

LE: U polufinalu Fulam, Hamburg, Liverpul i Atletiko

U revanšima četvrtfinala Lige Evrope Liverpul deklasirao Benfiku sa 4:1, Atletiko u Madridu odigrao bez golova sa Valensijom, Hamburg pobedio Standarda na gostovanju 1:3, a isti epilog priredio Fulam u Volfsburgu 0:1.

Fudbaleri Liverpula plasirali su se u polufinale Lige Evrope, pošto su u revanšu četvrtfinala pobedili Benfiku rezultatom 4:1. Prvi meč u Lisabonu završen je pbedom Benfike od 2:1.

Junak trijumfa "crvenih" bio je Fernando Tores koji je postigao dva gola u drugom poluvremenu. Prethodno, Dirk Kujt je u 28. minutu doneo Liverpulu prednost posle sumnjive situacije u petercu gostiju, koji su smatrali da je Holanđanin u ofsajdu. Samo pet minuta kasnije Lukaš Leiva je povećao na 2:0, nakon brze kontre i lepe asistencije kapitena Stivena Džerarda.

Kada je Tores u 59. minutu, na dodavanje Kujta, postigao treći gol činilo se da je na "Enfildu" sve gotovo. Međutim, Oskar Kardozo je u 70. smanjio na 3:1 golom iz slobodnog udarca, vrativši Benfiku u igru. Ipak, Tores je drugim golom na meču, u 82. minutu, potvrdio plasman Liverpula u polufinale Lige Evrope.

Napadač tima sa "Enfilda" imaće vrlo emotivan dvomeč u polufinalu, jer će protivnik Liverpula biti njegov bivši tim Atletiko iz Madrida. "Jorgandžije" su odigrale 0:0 na svom stadionu protiv Valensije i tako sačuvale 2:2 iz prvog meča. Srpski interancionalac Nikola Žigić odigrao je umesto Hoakina poslednjih 20 minuta meča na "Visente Kalderonu", u kojima je bio centralna figura.

Srpski centarfor je najpre odlično šutirao glavom ali je golman "jorgandžija" dobro reagovao, a onda je nad Žigićem napravljen čist jedanaesterac, jer mu je "čuvar" bukvalno pokidao majica u skoku, ali ovaj događaj umesto nedosuđenog penala, imao je završetak u vidu isključenja trenera "šišmiša" Unaja Emerija, koji je oštro protestovao pokazajući sudijama da nemaju obraza.

Najbolji evropski plasman u klupskoj istoriji ostvario je londonski Fulam koji je slavio u Volfsburgu 1:0 i ukupnim rezultatom 3:1 eliminisao nemačkog prvaka. Strelac jedinog gola bio je Bobi Zamora već u 30. sekundu utakmice!

Fulam će u polufinalu igrati protiv nemačkog Hamburga, inače grada domaćina finalne utakmice. HSV je u revanšu u Liježu pobedio domaći Standard sa 3:1.

Mladen Petrić postigao je dva gola u prvom poluvremenu i već tada osigurao plasman svog tima među najbolja četiri. De Kamargo je doneo šansu Belgijancima za preokret, a u poslednjim trenucima utakmice, kada je već sve bilo gotovo, Gerero je potvrdio veliku pobedu Nemaca.

U polufinalu sastaju se Liverpul - Atletiko Madrid i Fulam - Hamburg.

četvrtak, 8. april:
Volfsburg - FULAM 0:1 (0:1), prvi meč 1:2
(Zamora 1')

Standard - HAMBURGER 1:3 (1:2), 1:2
(De Kamargo 33' - Petrič 20', 35', Gerero 90')

ATLETIKO MADRID - Valensija 0:0, 2:2

LIVERPUL - Benfika 4:1 (2:0), 1:2
(Kujt 28', Lukaš 34', Tores 59', 82' - Kardozo 70')

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online