Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 08.06.2014.
09:00
mozzartsport.com A

Strani mediji: Crvena zvezda je dotakla dno!

Najpoznatiji evropski sportski portali reagovali na izbacivanje šampiona Srbije iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

 

Vest da je Evropska fudbalska unija (UEFA) suspendovala Crvenu zvezdu iz evropskih takmičnja izazvala je veliki odjek medija u regionu, ali i širom Evrope.

Engleski BBC i CNN navode da Crvena zvezda pati što neće igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kao i da gradski rival Partizan čeka dozvolu da zauzme to mesto. Uz to, pišu da će i Fudbalski savez Srbije ispaštati zbog davanja garancija crveno-belima.

Španska Marka prenosi da je Zvezdi uskraćen pokušaj da se plasira u LŠ, iako je osvojila prvu titulu posle 2007. godine. Eurosport je posebno istakao lošu finansijsku situaciju šampiona Srbije.
"Nekadašnji šampion Evrope dotakao je dno zbog neplaćenih računa. Fudbaleri Nejc Pečnik i Nikola Mijailović izdvajali su sopstveni novac za klupsku hranu, a crveno-beli duguju oko 50 miliona evra, što je velika cifra za ovdašnje uslove", navodi se između ostalog u tekstu Eurosporta.

Isti sajt prenosi izjavu potpredsednika Ivice Tončeva da UEFA nije imala razumevanje za aktuelno rukovodstvo. Vest da je Zvezda ostala bez licence za učešće u evropskim takmičenjima ostavila je trag i u regionu. Hrvatski portal Indeks piše da je UEFA zabranila Crvenoj zvezdi izlazak u Evropu, iako je "skinula" Partizan sa vrha srpskog fudbala, dok Večernji list navodi da je Zvezda rigorozno sankcionisana i da se takve kazne dodeljuju samo manjim klubovima.

"UEFA je bila nemilosrdna", prenosi bosanski sajt Sport, dok podgoričke Vijesti ističu da su crveno-beli kažnjeni posle dugotrajne proceduere, iako su im rokovi puno puta pomerani.

Prvak Srbije ima rok od 10 dana da se žali Međunarodnom sudu za arbitražu u sportu (CAS).

POVEZANE VESTI

Nedelja 08.06.2014. 09:11
Zbog izbacivanja Zvezde ŠTETU IMAJI ISKLJUČIVO IGRAČI I NAVIJAČI . Sve druge a posebno LOPOVE KOJI VODE DANAS ZVEZDU ZABOLE UVO . ONI SU I DANAS TU DA BI PLJAČKALI KLUB OD EVENTUALNOG TRANSFERA NEKOG IGRAČA . DA SU LJUDI IZMEĐU SEBE BI SAKUPILI MILION € I SAČUVALI KLUB . NIJE IM PALO NA PAMET DA TO URADE I ZBOG TOGA SU OLOŠ I BANDITI . SRAM IH BILO .
Nedelja 08.06.2014. 09:12
Треба да се угледају на европске шампионе који дугују по пар стотина милиона € а не 50. У осталом је звезда неких 30 г. приватна фирма неких олоша. Жао ми је само младих момака и оних добрих и искрених навијача.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online