Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 09.05.2014.
11:16
Beta A

Super liga: Zvezda igra u Užicu, Partizan dočekuje Voždovac

Utakmicama 28. kola, u subotu, nastavlja se takmičenje u Super ligi Srbije, fudbaleri Crvene zvezde igraju u Užicu protiv Slobode, a Partizan dočekuje Voždovac.

U subotu od 17 sati igraju se utakmice Radnički (KG) - Javor, OFK Beograd - Napredak, Rad - Donji Srem i Novi Pazar - Čukarički, dok pola sata kasnije počinje duel u Užicu između Slobode i Crvene zvezde. Od 19 časova igraju Radnički (N) - Spartak, a sat kasnije počinju utakmice Partizan - Voždovac i Vojvodina - Jagodina. 

Fudbaleri Crvene zvezde igraju u Užicu protiv Slobode i žele pobedu kako bi zadržali prvo mesto na tabeli, dok su Užičanima potrebni bodovi za opstanak u ligi. Sloboda je tokom nedelje zapretila da će zbog neregularnosti istupiti iz lige, ali je Skupština kluba sinoć, ipak, odlučila da nastavi takmičenje. Zvezda je u prošlom kolu pobedila Rad sa 2:0, a Sloboda je izgubila od Napretka sa 1:3. Ekipa Slaviše Stojanovića je prva na tabeli sa 65 bodova, a Sloboda je u donjem delu tabele, zauzima 13. mesto sa 27 bodova i ima dva, odnosno tri boda više od ekipa koje se nalaze u zoni ispadanja, Rada i Javora.


Partizan na svom terenu igra protiv Voždovca i potrebna mu je pobeda kako bi ostao u trci sa Zvezdom. Crno-beli u utakmicu ulaze posle ubedljive pobede nad Donjim Sremom od 5:0, dok je Voždovac prošle nedelje osvojio bod protiv Radničkog iz Niša, 0:0. Šestostruki uzastopni šampion je drugi na tabeli sa 62 boda, tri manje od Zvezde, a Voždovac zauzima osmo mesto sa 36 bodova.


Vojvodina na svom terenu igra protiv Jagodine, u reprizi ovogodišnjeg finala Kupa Srbije. Vojvodina je u sredu u Beogradu osvojila prvi Kup u klupskoj istoriji pobedom od 2:0. Novosađani će želeti da ponove dobar rezultat kako bi ostali u trci za najviši plasman, a Jagodina mora da pobedi ako želi da ostane na trećem mestu na tabeli. Ekipa Mladena Dodića ima 43 boda, a Vojvodina na petom mestu dva boda manje.


U duelu ekipa koje se bore za opstanak, Rad na svom terenu igra protiv Donjeg Srema. Oba tima su u prošlom kolu poražena, "građevinari" od Zvezde (0:2), a ekipa Vlada Čapljića od Partizana (0:5). Rad je u zoni ispadanja, na pretposlednjem 15. mestu na tabeli sa 25 bodova, a Donji Srem zauzima 12. mesto sa dva boda više.


I u Kragujevcu igraju ekipe koje se bore za opstanak, Radnički i Javor. Obe ekipe su u prošlom kolu ostvarile pobede, Ivanjičani protiv Vojvodine (2:1), a Radnički u Beogradu protiv Čukaričkog (1:0). Radnički je 14. na tabeli sa 27 bodova i ta pozicija ga vodi u baraž za opstanak u Super ligi, a Javor je poslednji, 16. sa 24 boda.


U ostalim utakmicama, OFK Beograd igra protiv Napretka, Novi Pazar protiv Čukaričkog, a Radnički u Nišu dočekuje Spartak.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online