Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 07.05.2014.
22:10 >> 23:14h
mozzartsport.com A

Poklon za stogodišnjicu: Vojvodina osvojila kup!

Pobedom nad Jagodinom (2:0) Vojvodina se dokopala prvog kupa u istoriji kluba.

 

Vojvodina i Novi Sad slave! Današnji dan večno će se pamtiti - u godini kada proslavljaju 100. rođendan, Novosađani su se dokopali prvog kup trofeja u istoriji kluba! Voša se revanširala Jagodini za poraz u prošlogodišnjem finalu i pobedom od 2:0 napravila verovatno najveći u speh u novijoj istoriji kluba! Jagodinci su bolje ušli u utakmicu i stvorili prvu veliku priliku na utakmici već u četvrtom minutu. Posle dodavanja Lepovića mladi reprezentativac Srbije Aleksandar Pešić našao se u izglednoj situaciji u šesnaestercu, ali je njegov udarac završio za malo pored gola.

 


Kako je meč odmicao Vojvodina je uspevala da uspostavi ravnotežu, ali je prvi put opasno pripretila tek u 36. minutu, kada je mladi Ivanić gađao glavom, a Đuričić uspeo da loptu pošalje u korner. U poslednji desetak minuta Novosađani su snažno pritisli odbranu Jagodine, što je urodilo plodom. Prodori po boku preko Alivodića bili su najopasniji tokom čitavog meča i baš posle jednog takvog napada Voša je povela u 41. minutu. Doduše, odbrana Ćurana značajno je doprinela onome što će se dogoditi. Cvetković je loše intervenisao pred svojim golom, lopta se od Ivanića odbila do usamljenog Alivodića na boku, a ovaj je u maniru sjajnog krilnog napadača ušao u šesnaesterac i oštrim udarcem iskosa matirao golmana Jagodine za 1:0.

 


Već u narednom napadu branilac trofeja opasno je zapretio i na kraju se ispostavilo u samom finišu prvog dela promašio najbolju šansu na utakmici, kada je Šimac sa pet metara pokušao glavom, ali je promašio celu loptu. Vojvodina je bila dosta bolja i početkom drugog dela, što je krunisala još jednim, odlučujućim pogotkom. U 52. minutu posle jako dobrog centaršuta Puškarića na pravom mestu našao se Srđan Babić i to je 2:0.

 


Nakon samo četiri minuta Dodićev tim mogao je da se vrati u meč i finiš učini mnogo zanimljivijim, međutim, Aleksandar Pešić nije iskoristio najstrožu kaznu. Tačnije, Žakula ga je pročitao i maestralno intervenisao. Prethodno, Puškarić je nespretno u svom šesnaestercu umirio loptu rukom. Moral Jagodinaca značajno je opsao posle promašenog penala i sve što se dešavalo do kraja utakmice bilo je rutinsko odrađivanje posla Novosađana.

VOJVODINA - JAGODINA 2:0 (1:0)
Strelci: Alivodić 41, Babić 52. Stadion Partizana. Gledalaca: 8000. Sudija: Boško Jovanetić (Užice)
Vojvodina: Žakula, Živković, Puškarić, Babić, Pekarić, Radoja, Poletanović (od 59 min Gaćinović), Milinković-Savić, Ivanić, Alivodić (od 88 min Đurić), Veselinović (od 72 min Stojanović).
Jagodina: Đuričić, Šimac, Filipović, Živanović, Mihajlović (Milinković), Cvetković, Damjanović, Mitošević (Šušnjar), Lepović (Đurić), Arsenijević, Pešić.

POVEZANE VESTI

Sreda 07.05.2014. 22:14
Konacno...posle toliko izgubljenih finala...Cestitke FK Vojvodina.
Sreda 07.05.2014. 23:07
Sranje,steta za Jagodince.ziveo Gedzistan.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online