Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 27.02.2014.
14:50
M. Stojiljković - Vesti A

Braća od druge majke: Rat Ivanovića i Drogbe

Golgeter iz Obale Slonovače i srpski defanzivac se nisu štedeli tokom meča, ali su posle 90 minuta zagrljeni napustili teren u Istanbulu

Prijatelji zauvek: Didije Drogba i Bane Ivanović

Na terenu su vodili pravi mali rat iako su godinama bili saigrači u Čelziju i "braća od druge majke". Upravo je tako Didije Drogba proletos nazvao Branislava Ivanovića oduševljen što je srpski defanzivac golom u posledjnim trenucima finala sa Benfikom doneo Čelziju trofej Lige Evrope.


E, tu "braću" u sredu je "spojio" prvi meč osmine finala Lige šampiona u Istanbulu između Fenerbahčea i Čelzija. Ali na suprotnim stranama. Fudbaler iz Obale Slonovače, koji je osam sezona predvodio napad londonskih "plavaca" i stekao status žive legende, u međuvremenu je karijeru najpre nastavio u Kini, zatim u Turskoj. Sad je sudbina htela da bude glavni adut Galatasaraja u obračunu sa njegovim nekadašnjim klubom. Meč je završen nerešeno 1:1, a Drogba nije štedeo ni sebe ni bivše saigrače, Džona Terija, Garija Kejhila i posebno Branislava Ivanovića.


Na sve strane je prštalo od njihovih oštrih duela, srpski defanzivac je neretko bio primoran da se koristi rukama kako bi zadžao nekadašnjeg saigrača, a napadač turske ekipe se koristio svim sredstvima, pa i sebi svojstvenom bacanju i glumi kako bi kod sudije iznudio poneki slobodan udarac ili čak penal protiv Čelzija.


Ali, ono što je najvažnije, posle svakog njihovog duela, dvojica fudbalera i velikih prijatelja bi pomagali jedan drugome da ustanu i zagrljeni nastavljali dalje. Kao u neka stara dobra vremena, kad se fudbal nije igrao za novac već iz ljubavi...


Ovaj mali fudbalski rat između Didijea Drogbe i Baneta Ivanovića nije promakao brojnim fotoreporterima na Turk Telekom Areni, pa se slobodno može reći da su njihove zajedničke fotke, zagrljeni tokom utakmice i posle nje, ali i one na kojima se bespoštedno bore za loptu, obeležile prvi duel Galatasaraja i Čelzija u Istanbulu.
A kako će biti u revanšu u Londonu?


Didije Drogba je posle meča poručio:


- Ovo je za mene bila posebna utakmica, nije lako igrati protiv bivših saigrača. Meč je bio odličan i mislim da smo ostvarili dobar rezultat. Čelzi je na papiru bolji tim, ali smo igrom u drugom poluvremenu pokazali da možemo da im napravimo probleme. Sada to moramo da uradimo i na Stamford Bridžu. Ako postignemo gol, biće potpuno drugačija utakmica - rekao je 35-godišnji napadač.


Čelzi je poveo u devetom minutu preko Fernanda Toresa, a Galatasaraj je izjednačio u 64. golom Aurelijena Čeđua. Revanš meč na programu je 18. marta u Londonu gde će navijači Čelzija ovacijama dočekati Drogbu. U to nemojte da sumnjate.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online