Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 26.09.2013.
15:07
M. Stojiljković - Vesti A

Nant slavi Filipa Đorđevića: I vođa i golgeter

Srpski napadač sa kapitenskom trakom na ruci još jednim golom, trećim u sezoni, najavio pobedu "kanarinaca" nad gostima iz Nice

Nastavlja da trese mreže: Filip Đorđević prima čestitke saigrača

Tamo gde je stao u prošloj sezoni, Filip Đorđević je nastavio u novoj.

Reprezentativac Srbije je sa 20 golova bio najzaslužniji što je nekad veliki Nant uspeo da se vrati u Ligu 1 posle višegodišnjeg tavorenja u drugoj ligi, a ono što najbolje zna da radi - postiže golove - nastavio je u elitnoj ligi Francuske.

Veran "kanarincima"
Pred početak sezone francuski mediji pisali su da Nant neće moći da ga zadrži i da će Filip Đorđević završiti u Premijer ligi. Pominjao se novi premijerligaš Kardif Siti, zatim i grčki šampion Olimpijakos, kao i rival iz Francuske, moćni Sent Etjen. Međutim, srpski strelac je ostao u Nantu gde je počeo svoju sedmu sezonu u žuto-zelenom dresu.

Nant je u sredu veče pred svojim navijačima ugostio Nicu, a ekipu je kao kapiten predvodio upravo 25-godišnji Srbin. Rukovanje pre utakmice, bratski pozdraz sa rivalom i drugarom Nemanjom Pejčinovićem, ali na terenu nije bio prijateljski raspoložen. Ni prema zemljaku, sa kojim je nekad zajedno drugovao u Crvenoj zvezdi i Radu, ali ni prema ostalim igračim iz odbrane Nice, pogotovo prema mladog čuvaru mreže, 18-godišnjem Hasenu, kome je pokvario debi na golu gostiju.


Đorđević je u 27. minutu ispratio odličnu akciju "kanarinaca", šutirao je Serž Gapke, debitant na golu Nice samo kratko odbio loptu, a Srbin je poslao u nebranjenu mrežu.


Bio je to Filipov treći pogodak na sedmom meču od početka šampionata, a ukupno 58. otkako je januara 2008. godine kao golobradi momak stigao u Nant iz Crvene zvezde.


Ovo mu je sedma sezone u žuto-zelenom dresu u kome je eto stigao i do kapitenske trake.


Nastavak dobrih igara i golova u novoj sezoni sigurno raduju i selektora Sinišu Mihajlovića kod koga je debitovao u nacionalnom dresu. Nema sumnje da dolazi vreme Filipa Đorđevića. Na svim frontovima.

Pohvale Ninkovu i Spajiću, Krasić tugovao u kneževini
U sredu su se radovala još dvojica nekadašnjih igrača Crvene zvezde, Pavle Ninkov i Uroš Spajić. Obojica su odigrala čitav meč za Tuluz, posao u odbrani su odradili bez greške, a njihov klub je savladao Lorijen (1:0).
Za razliku od njih, tužan je bio Miloš Krasić koji je sa Bastijom poražen u Monaku (0:2).

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online