Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 21.09.2013.
18:24
mozzartsport.com A

Lovren šokirao Liverpul!

Hal je u dva navrata gubio od Njukasla, ali je na kraju uspeo da osvoji sva tri boda, dok je VBA ubedljivom pobedom zakucao Sanderlend za dno i uzdrmao klupu Paola Di Kanija.

Šok na Enfildu: Dejan Lovren sa saigračima slavi gol u Liverpulu
 

Sautempton je osvojio neosvojivu tvrđavu! Posle pet meseci Enfild je pao golom Dejana Lovrena u 52. minutu i tako naneo prvi poraz Loverpulu u novoj sezoni - 1:0! Redsi su tokom prvih 45 minuta imali nekoliko solidnih prilika da postignu gol, neprecizni su bili Džerard i Mozes, a onda su Sveci preuzeli potpunu kontrolu i došli do zasluženog trijumfa.


U fenomenalnom ambijentu na prepunom Enfildu navijači su dočekali svoje ljubimce, uz dobro poznate stihove pesme "You'll never walk alone", koji su odjekivali u prvih nekoliko minuta.

Interesantno, Liverpul je meč počeo sa četiri štopera - Ager i Škrtel su bili štoperi, a Ture i Sako bekovi. Redsi su, nošeni sjajnom podrškom sa tribina prvi krenuli u napad. Prvu ozbiljniju priliku na utakmici propustio je Stiven Džerard u 21. minutu. Kapiten Liverpula pucao je iz sve snage posle iz slobodnog udarca sa nekih 25 metara, ali je Artur Boruc nekako uspeo da zaustavi projektil koji je išao ka njemu. Sautempton je imao spreman odgovor preko Rikija Lamberta, ali je golman Minjole bio na pravom mestu.


Sjajnu rolu imao je Viktor Mozes, koji je bio vrlo raspoložen za igru. Krilni napadač je u 36. minutu, posle solo prodora sa leve strane predriblao dvojicu protivničkih fudbalera i ušao u šesnaesterac, uputio solidan udarac, ali je Boruc još jednom sjajno intervenisao.


Početkom drugog poluvremena Rahim Sterling je zamenio Jaga Aspasa, a Sautempton je dodao gas i momentalno krenuo u ofanzivu. Već u 47. minutu Lalana je uputio sjajan udarac posle greške Minjolea i Agera, ali se čuvar mreže Redsa momentalno ispravio. U sledećem napadu Pablo Osvaldo je ponovo na muke stavio Belgijanca, koji je još jednom sjajno reagovao i zaustavio loptu. Ipak, u 52. minutu nije imao sreće. Korner sa leve strane izveo je Lalana, a Dejan Lovren se sjajno snašao, oslobodio se svog čuvara i postao prvi gostujući strelac na Enfildu posle pet meseci - 1:0.

Brendan Rodžers je automatski reagovao uvođenjem Enrikea umesto Agera, a kako je vreme prolazilo morao je da uvede i Luisa Alberta u 72. minutu, umesto Škrtela. Posle solo prodora Luka Šoua u 67. minutu Sautempton je imao još jednu veliku priliku da dođe do pogotka, ali je Minjole neverovatnom trostrukom odbranom sačuvao svoj gol.

Liverpul je već u sledećem napadu propustio najbolju priliku na utakmici. Sterling je odlično protrčao po desnoj strani, ušao duboko u protivnički šesnaesterac, upucio oštro dodavanje po zemlji, ali je Fonte odličnim klizećim startom raščistio opasnost. Minuti su prolazili, Redsi su mahom vodili glavnu reč na terenu, ali do kraja meča nisu uspeli da obraduju svoje navijače i naprave preokret.
Fudbaleri Vest Hema i Evertona priredili su pravi šou na Apton Parku, koji je na kraju pripao Karamelama - 3:2! Čekićari su prvi poveli, preko Morisona u 32. minutu, ali je Lejton Bejns je u pola sata kasnije, posle slobodnog udarca anulirao prednost.

Vest Hem je u 77. minutu ponovo stigao do prednosti. Mark Nobl je sa bele tačke u 77. minutu bio precizan i taman kada se mislilo da će tim iz Londona osvojiti tri boda, ali... Na scenu je ponovo stupio Bejns, koji je novim pogotkom iz slobodnjaka u 83. minutu vratio svoj tim u igru. A samo 120 sekundi kasnije Romelu Lukaku koristi asistenciju Kevina Miralasa, postiže prvenac u dresu Evertona za konačnih 3:2 i drugu uzastopnu pobedu u novoj sezoni!

VBA je na svom terenu ostvario prvi trijumf posle osam neuspeha, a sav bes osetio je Sanderlend Paola Di Kanija, koji je tako ostao prikucan za dno tabele. Stefan Sesenjon je doveo VBA u prednost već u 12. minutu, da bi u poslednjih 15 minuta prvo Ridžvel, a potom i Amalfitano postigli po gol za konačnih 3:0.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online