Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 23.08.2013.
19:21
mozzartsport.com A

Stojić: Đurđević hoće u Partizan!

Prvi čovek Rada potvrđuje ozbiljan interes Partizana, ali i Anderlehta. Igrač želi u Humsku.

Mitrovićev naslednik: Uroš Đurđević
 

Dogovoren je Marko Petković, stiže i Nikola Drinčić, a šlag na tortu Partizanovog prelaznog roka biće najtalentovaniji napadač Superlige Uroš Đurđević. Prema szanjanjima Mozzart Sporta, pregovori Rada i Partizana su u ozbiljnoj fazi, a prvi čovek Rada, Ranko Stojić potvrđuje ozbiljnu zainteresovanost Partizana za svog klijenta i mogućnost transfera.


“Meni je Uroš još pre mesec dana rekao da želi da pređe u Partizan. Tamo su mu drugovi iz omladinske i mlade reprezentacije i ne bi imao probleme da se uklopi. Interesovanje Partizana za njega postoji još od vremena dok je Ljubiša Tumbaković bio u klubu, dakle od tamo negde od januara ili februara. Taj interes nikada nije prestajao, a sada je i pojačan. Partizan je u specifičnoj situaciji jer ostaju bez Mitrovića, Šćepović ima neki čudan status, očigledno je najbolje da on ode što će se vrlo vervatno i dogoditi. Nemaju mnogo opcija što nam je i predstavljeno”, kaže Ranko Stojić u razgovoru za Mozzart Sport.


Postoji li opcija o odlasku u inostranstvo i koliko su igre na EP u Litvaniji digle cenu vašem igraču?
“Imamo ozbiljne opcije za inostranstvo. Odlazak iz Srbije ima svoje prednosti. Sa sportske strane, ali neuporedivo više sa finansijskog aspekta. Ipak, moj neki plan i savet Đurđeviću je da sačekamo da on u Srbiji fudbalski i ljudski sazri i da onda obezbedi transfer u inostranstvo. Da postigne dvadesetak golova u Superligi, za šta je Partizan najbolja opcija. Jedna od mogućnosti je i odlazak u Anderleht koji je takođe već duže vremena zainteresovan za Uroša. Konačna odluka će biti doneta u ponedeljak i utorak. Naravno, mnogo bi značilo kada bi se Partizan plasirao u Ligu Evrope. Kada bi sad znali da će crno-beli sigurno proći Tun, onda bi proces pregovora bio značajno ubrzan. Ali, nemamo vremena da čekamo do četvrtka i do tada ćemo sigurno doneti odluku. Što se tiče igara na EP u Litvaniji, nisam mišljenje da mu je tu nešto skočila cena jer je samo jednu utakmicu igrao na svojoj pravoj poziciji: centarfora. Međutim, svakako mu je značilo što je bio deo jedne onakve šampionske generacije. On je i pre EP bio notiran kod inostranih klubova”, jasan je Stojić.


U tom slučaju bi ste imali dva napadača u Partizanu, jer bi Đurđević pojačao konkurenciju Kojiću. Ima li rezona da Kojić trpi zbog dolaska Đurđevića?
“Otkriću vam da imamo rešenje i za to. Ako Uroš dođe u Partizan, moj plan je da se Kojić vrati u Rad makar na šest meseci, a onda da realizujeno transfer u inostranstvo. Ja na to gledam samo sa ljudskog aspekta, ne iz finansijskog. Kojić zaslužuje minutažu i ne sumnjam u njegove kvalitete.”


Da li je Crvena zvezda pokušavala da dovede Đurđevića koji je pre par godina oteran iz njen omladinske škole odlukom pojedinih “stručnjaka”?
“Pre mesec i po dana su bili neki kontakti i sa Zvezdom. I to ne sa sportskim sektorom kluba, već sa jednim čovekom iz uprave koji je po mom mišljenju najvažniji na Marakani i koga ja mnogo cenim. I to je bilo sve od Crvene zvezde”, zaključio je Ranko Stojić.


Budući da Partizan posle revanš meč sa Tunom ostaje bez Aleksandra Mitrovića koji se seli u Anderleht, vrlo je moguće da Đurđević još naredno kolo Superlige odigra u dresu Rada, a da već tokom naredne nedelje bude promovisan kao novi centarfor Partizana. Time bi bio kompletiran prelazni rok crno-belih i sklopljen sastav za odbranu titule.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online