Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 12.07.2013.
14:38
mozzartsport.com A

Bjeković: Partizan neće biti prvak jedino ako pusti Zvezdu!

"Imam utisak da država čini sve da oživi Zvezdu, kao da će sve u Srbiji da bude bolje ako oni budu prvi", poručio je Nenad Bjeković u razgovoru za Mozzart sport.

Državu fudbal ne zanima: Nenad Bjeković
 

Parni valjak u sredu počinje evropski put, nadaju se svi u Humskoj da će se bar do decembra zadržati na kontinentalnim drumovima, da će makar 12 etapa voziti van granica Srbije, ali sve okolo interesuje koliko je delimično renovirano vozilo sposobno da izdrži trku sa inostranim takmacima.


Ako pitate Nenada Bjekovića, teško će se sadašnja generacija Partizanovih fudbalera proslaviti u novom pokušaju plasmana u Ligu šampiona. Legenda crno-belih u razgovoru za Mozzart Sport poručuje da bi najveća kočnica eventualnom uspehu izabranika Vuka Rašovića mogli da budu - rukovodioci! Ionako na toj strani Topčiderskog brda godinama ne dišu svi kao jedan...
"Da se razumemo, kao veliki partizanovac, prirodno je da navijam za još jedan plasman u Ligu šampiona, logično je da se nadam i priželjkujem da opet u Beogradu gledamo velike mečeve i klubove od renomea, ali je pitanje koliko je to realno. Nisam preveliki optimista. Ne mislim na trenere i igrače, oni će dati sve od sebe, ali potezi ljudi iz rukovodstva mi jednostavno ne daju za pravo da verujem u uspeh. Oni prikrivaju istinu, kriju se iza titula i pobeda nad Zvezdom, zaboravljaju na gomilu problema u svakodnevnom funkcionisanju kluba. Plašim se, zaista. Kad Partizan pukne to će tako jako da odjekne, a posledice će biti nesagledive“, u dahu zbori čuveni golgeter, trener i rukovodilac Paritzana, a sada jedan od najžešćih kritičara aktuelne uprave, na čelu sa predsednikom Draganom Đurićem.


Prema njegovim rečima, šestostruki uzastopni prvak Srbije ne bi smeo da ima problema da eliminiše Jermene na početku kvalifikacionog puta, međutim, za ozbiljniji rezultat na međunarodnoj sceni potrebni su verovatno i bolji igrači od postojećih.
"Ružno je ako se bilo ko u Partizanu plaši megdana sa Širakom. Bez obzira što dešavanja u klubu pratim tek na bazi medijskih informacija, primećujem da su fudbaleri i treneri optimisti i to je dobro, ali ako se ostali, mislim na čelnike, boje Jermena, onda je to poražavajuće. Evo, ja se ne plašim da ćemo njih proći, ali već za sledeće kolo... Strah me je, priznajem“.


S druge strane, iako je do početka Super lige ostalo mesec dana, Nenad Bjeković nema dilemu da je i sadašnji sastav crno-belih kvalitetniji od komšijskog, iako je u Crvenu zvezdu stiglo možda i najveće pojačanje u dosadašnjem delu prelaznog roka - Miloš Ninković.
"Ako se za Evropu pomalo i brinem, onda za naše prvenstvo nemam nijednu dilemu, a kamoli bojazan da će nam neko uzeti titulu. Bolji smo od Zvezde, koja će pokušati da učini sve ne bi li prekinula šestogodišnji post i vratila krunu, međutim, siguran sam da joj neće uspeti. Tačnije, ne bi trebalo. Opet, imam utisak da država čini sve da oživi Zvezdu. Kao da će sve u Srbiji da bude bolje ako oni budu prvi. A neće. Ne bih da pametujem, delim lekcijem, samo primećuje, da ako će država već da se meša, bolje bi bilo da se malo pozabavi gde nam je trenutno fudbal, zašto tonemo i kako taj sport može da se spasi u globalu“.


Nije čekao potpitanje, odmah je nastavio u prepoznatljivom stilu, bez uvijanja.
„Jedini način da Partizan ne uzme sedmu uzastopnu titulu je da to ne želi! Takva je situacija bila i poslednje dve godine. I vrapci znaju da su sadašnji čelnici imali na umu da prepuste šampionski trofej Crvenoj zvezdi, ali se to zahvaljujući igračima i njihovoj posvećenosti nije desilo. Tako i sad: kruna će ostati u Humskoj samo ako crno-beli to budu želeli. U suprotnom...“


U zaključku se dotakao i dešavana van Paritzana.
„Reprezentacija nam je na nizbrdici, na FIFA listi pretekla nas je i Albanija. To je nezamislivo! Ne cvetaju ruže u klubovima, nevolje i zaduženja su na sve strane. A nije da nema načina da se situacija popravi. Potrebno je samo angažovati prave ljude. Ako su oni su koji su radili odlično, stvorili dobru atmosferu i uslove u kojima je srpski fudbal napredovao mogli da se bezbolno povuku sa položaja, mogu valjda i ovi neuspešni da se pomere. Da ih ne gledamo više kako nam upropašćavaju fudbal“, poručio je Nenad Bjeković.

POVEZANE VESTI

Petak 12.07.2013. 18:28
Prodao Kosovo, dozvolio da Vojvodina zasebno pregovara sa EU, zapošljava samo partijske dupelisce, ulaže u propalu Zvezdu...A ima 50% glasova?!?!?! Kakav narod, takva vlast.
Subota 13.07.2013. 02:53
Bravo jos malo grobari pa ce te uzeti i ligu sampiona. Pucate od skromnosti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online