Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 08.07.2013.
21:42
Mozzartsport A

Zvezda povela, Bazel preokrenuo i osvojio turnir!

Beograđani od 60. minuta ostali sa igračem manje, kad je isključen mladi Kovačevič, a golove primili u 80. i 90. minutu - 1:2.

Poklekli u finišu meča: Fudbaleri Crvene zvezde
 

Crvena zvezda nije uspela da osvoji Uhren kup u Švajcarskoj, a bila je nadomak velikog uspeha.

Do 80. minuta su crveno-beli vodili protiv Bazela, ali je prvak Švajcarske i polufinalista Lige Evrope uspeo da dođe do preokreta i pobede od 2:1.

Bazel - Crvena zvezda 2:1
Strelci: Štoker 80, Bobadilja 90 - Mladenović 39.
Crveni karton: Kovačević (Crvena zvezda) 60.

BAZEL: Vailati, Ajeti (od 47. Dragović), D. Degen (od 46. Dijas), Foser (od 46. F. Degen), Endogan (od 46. Salah), Jevtić (od 46. Bobadilja), Aliji (od 46. Safari), Andrist (od 46. Frej), Simić (od 46. Elnenji), Džaka (od 46. Štoker), Riter (od 28. Sauro).

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Lazić, Krneta, Mijailović (od 67. Savićević), Vešović, Kovačević, Milivojević, Mladenović, Milijaš, Pečnik (od 56. Kasalica), Dauda (od 71. Đorđević).

Zvezda je u prvom poluvremenu dobro parirala švajcarskom prvaku. Prvu šansu su u 15. minutu imali Švajcarci, kada je Aliji šutirao preko gola. Zatim je usledilo nekoliko poluprilika na obe strane da bi Mladenović u finišu poluvremena načeo mrežu Bazela. Akciju je počeo Dauda koji se sa levog krila spustio pred gol Švajcaraca, a zatim je lepo proigrao Mladenovića koji se ubacio iz drugog plana, predriblao golmana i pogodio mrežu.

Takva igra i rezultat na poluvremenu, naterali su trenera Bazela Murata Jakina da na pauzi promeni kompletan tim i gurne na teren celu prvu postavu predvođenu Salahom, Dragovićem, Frejom, Štokerom, Bobadiljom...

Izmene su se osetile na terenu, pošto je Bazel u prvih u nastavka potisnuo Zvezdu na njenu polovinu i počeo mnogo ozbiljnije da preti Bajkoviću. Degen je imao dve šanse, od čega je iz jedne postigao gol, ali je dosuđen ofsajd. Potom je Bajković u dva navrata zaustavio Elnenjija.

Zaoštrilo se na terenu, pa je sve prštalo od borbe i žustrih startova. Tako je Vešović dva puta dobio lakat u glavu. Upravo iz te borbenosti je došlo i do crvenog kartona Aleksandra Kovačevića. Pojačanje Crvene zvezde je udario u lice Elnenjija i isključen je u 60. minutu. Stvari za izabranike Slaviše Stojanovića su se pogoršale i tek povremenim ofanzivnim izletima raspoloženog Kasalice, Zvezda je uspevala da ublaži pritisak Bazela.

Gol Bajkovića je "visio u vazduhu" i u 80. minutu golman Zvezde je kapitulirao. Posle akcije Salaha i Štokera, iskusni Švajcarac je izvrteo jednog štopera Zvezde i snažnim udarcem sa desetak metara posalo neodbranjiv šut u Zvezdin gol.

Bazel je nastavio da vrši pritisak i posle kontra-napada u 90. minutu, uspeo da preokrene rezultat. Brzonogi Salah koji je bio otkrovenje prošle sezone u Ligi Evrope je protutnjao po desnoj strani i uposlio Bobadilju koji u situaciji jedan na jedan ne greši i vara Bajkovića.

Trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović je šansu u prvoj postavi dao mladom Laziću na poziciji štopera, a od početka su zaigrali i pojačanja Pečnik i Kovačević.

Bazel je sa druge strane izveo praktično rezervni tim, ali treba istaći da su sa identičnim timom pre dva dana demolirali nemačku Fortunu sa 3:0. Ipak, prva postava Bazela je bila prejaka za nekompletan tim Crvene zvezde koja je zauzela drugo mesto na truniru...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online