Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 06.07.2013.
20:58 >> 23:11h
Vesti, FK Crvena zvezda A

Turnir u Švajcarskoj: Zvezda preskočila "skakavce"

Crveno-beli pobedili ciriški Grashopers golom Filipa Kasalice u 30. minutu.

Gol za pobedu: Filip Kasalica je matirao golmana Grashopersa Birkija
 

Vredna i neočekivana pobeda Crvena zvezde u 1. kolu Uhren kupa, koji se tradicionalno 51. put igra u švajcarskom gradiću Grenhenu.

Grashopers - C. zvezda 0:1

Strelac: Filip Kasalica u 30. minutu. Stadion: "Bril" u Grenhenu. Gledalaca: 4.326.

Grashopers: Birki, Grihting, Vilotić, M. Lang, Abraši, Gaši, Felšer, Ngamukol, Pavlović, Fonlanten i Bundebele. Trener: Mihael Skibe. Igrali su još: Hajrović, Ben Kalifa, S. Lang, Brahimi, Bauer.

Crvena zvezda: Bajković, Lazić, Krneta, Vešović, Mijailović, Kovačević, Milijaš, Kasalica, Pečnik, Savićević i Mihajlović. Trener: Slaviša Stojanović.

Igrali su još: Ožegović, Mirić, Mladenović, Mudrinski.

Crveno-beli su pred nešto manje od 5.000 gledalaca pobedili ciriški Grashopers rezultatom 1:0, a strelac je bio je Filip Kasalica u 30. minutu.

Ciriški "skakavci" su bili favorit na papiru, jer nacionalni šampionat Švajcarske kreće za nedelju dana, dok je Crvena zvezda u jeku priprema, sa novim trenerom i još neformiranim timom, pa je čak i predsednik kluba Dragan Džajić izrazio nezadovoljstvo što ovaj atraktivan i jak turnir dolazi u nevreme za crveno-bele.

Međutim, brza i agresivna igra koju je postavio novi trener Slaviša Stojanović iznenadila je protivnike i obradovala više od hiljadu navijača Zvezde koji su došli iz Švajcarske i okolnih država da bodre Beograđane na turniru.

Jedini gol na meču postignut je posle pola sata igre, kad je povratnik u tim Zvezde, Nikola Mijailović, dobio odličan pas na levu stranu, ušao u kazneni prostor i centrirao na drugu stativu, gde je spreman čekao Filip Kasalica i sproveo loptu u gol.

Mreža Grashopersa zatresla se i u 51. minutu, strelac je bio mladi centarfor Stefan Mihajlović, ali je sudija u ovoj spornoj situaciji procenio da se Zvezdin fudbaler nalazio u ofsajd poziciji.  

Vilotić pozdravio zvezdaše

Vredno pomena je i to što se pre početka susreta bivši igrač crveno-belih Milan Vilotić srdačno pozdravio sa svim igračima Zvezde i članovima stručnog štaba.

Zvezdinim navijačima prvi put su imali priliku da se predstave i dvojica novajlija, Slovenac Nejc Pečnik i Aleksandar Kovačević i obojica debitanata ostavila su dobar utisak, to posebno važi za nekadašneg omladinca crveno-belih, koji je samo dan pred put stigao iz subotičkog Spartaka.

Treba istaći i fantastičnu podršku više od hiljadu Zvezdinih navijača na tribinama stadiona u Grenhenu.

Sledeći meč u okviru Uhren Kupa crveno-beli igraju protiv Bazela u ponedeljak 9. jula, takođe od 19 časova i 30 minuta. Taj meč odlučiće pobednika turnira. Šampionu Švajcarske dovoljan je i remi za trofej pošto je  dan ranije ubedljivo pobedio Fortunu iz Dizeldorfa rezultatom 3:0.

Poslednji meč na turniru na programu je u utorak kad se sastaju Grashopers i Fortuna. Posle tog susreta se sabiraju svi rezultati i pobednik turnira je ekipa koja bude imala najbolji učinak.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online