Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 01.06.2013.
00:21
Vesti, Beta A

Monako: Ponosno predstavljamo Kneza Radamela

Falkao će godišnje zarađivati 14 miliona evra čime će se izjednačiti sa zvezdom PSŽ-a Zlatanom Ibrahimovićem.

Dobrodošlica: Radamel Falkao
 

 

Novi francuski prvoligaš Monako objavio je da se dogovorio s 27-gidušnjim kolumbijskim fudbalerom Radamelom Falkaom o prelasku iz Atletiko Madrida, ali visina transfera nije objavljena.

Monako je objavio da je ugovorena saradnja na pet godina, a dovođenje jednog od najboljih napadača sveta pokazuje da će ekipa biti konkurencija francuskom šampionu Pari Sen Žermenu u domaćoj ligi.

Počeo u River Plati

Rođen: 10. februara 1986.
Nacionalnost: Kolumbijac
Mesto u timu: napadač

Karijera: River Plata (2005-2009); Porto (2009-2011), Atletiko Madrid (2011-2013), Monako (2013-)
Da li stre znali: Falkao je ušao u istoriju kao prvi igrač koji je postigao het-trik u borbi za trofej Super kupa Evrope kad je to uspeo protiv Čelzija septembra prošle godine.

Finansijski detalji nisu objavljeni, ali se procenjuje da je visina obeštećenja između 50 miliona i 60 miliona evra, uz godišnju platu od 14 miliona evra. Falkao bi se s tom platom izjednačio sa zvezdom Pari sen Žermena Zlatanom Ibrahimovićem.

Monako je prošle nedelje iz Porta za 70 miliona evra doveo Žoaa Mutinja i Hamesa Rodrigesa. Bez obeštechenja je iz Real Madrida došao Rikardo Karvaljo.

"Vrlo smo srećni što je Radamel Falkao odabrao izazov Monaka u budućnosti. Čast nam je što možemo da računamo na jednog od najboljih igrača na svetu", rekao je vlasnik Monaka, ruski milijarder Dmitrij Ribolovljev,  za zvanični sajt kluba.

Falkao je u prošle dve sezone postigao 52 prvenstvena gola za  Atletiko.

"Jedva čekam da ovaj izazov počne! Računam na vašu podršku!", napisao je Falkao na svom Tviteru.

Radamel Falkao je u tek završenoj sezoni postigao 35 golova na 46 utakmica u crveno-belom dresu Atletika.

Monako je ove sezone izborio plasman u prvu ligu Francuske. Falkao je već ostavio traga na stadionu Luj Drugi, pošto je postigao het-trik u pobedi nad Čelzijem od 4:1 u Superkupu Evrope.

PSŽ je u vlasništvu katarskih sponzora i u poslednje dve godine potrošio je skoro 260 miliona evra na pojačanja, ali finansijska moć Monaka u kombinaciji s poreskim olakšicama u kneževini čine ovaj klub veoma privlačnim za igrače.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online