Ponedeljak 3. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 17.05.2013.
14:15
Vesti, Beta A

Ferguson "spavalica": Supruga je proveravala da li sam živ!

Odlazeći menadžer Mančester Junajteda pred poslednji meč u karijeri otkrio da je u ponedeljak posle parade i proslave titule prvi put u životu spavao 10 sati

Iznenađen svojom dugovečnošću: Aleks Ferguson
 

Posle skoro 27 godina i 1.499 utakmica na čelu Mančester Junajteda, Aleks Ferguson se sprema za poslednju utakmicu iznenađen svojom dugovečnošću, i uz izrazitu želju da bogatu karijeru završi pobedom.

Ferguson će se povući posle prvenstvene utakmice protiv Vest Bromvič Albiona, nedelju dana posle emotivnog oproštaja na stadionu Old Traford.

"Hiljadu i po mečeva - to je sasvim neverovatno. Svaki tim želi da pobedi kod kuće, to je životna činjenica, a ja želim da pobedimo u ovoj i više nego u prošloj", rekao je

Ferguson na svojoj poslednjoj konferenciji za novinare kao menadžer ekipe.


Trenerska karijera ovog 71-godišnjaka počela je pre 39 godina u nižim ligama Škotske, a završila se na vrhu engleskog fudbala, u klubu koji je postao jedan od najvećih na svetu. Ferguson je osvojio 38 trofeja sa "crvenim đavolima".

"Ovo je sasvim drugačiji život od onog od pre 39 godina. Te, 1974. godine u Ist Stirlingu imali smo osam igrača, bez ijednog golmana, a danas u Junajtedu imamo šest golmana i 100 igrača. Sve uspomene su tu. Ovih 26 godina u Mančester Junajtedu su fantastične. Kada sam dolazio, osećao sam se privilegovano, a kad budem odlazio biću počastvovan. Imam sreće što sam toliko dugo bio ovde - rekao je Ferguson.
 

Slavni menadžer je otkrio da je u ponedeljak posle parade i proslave 20. titule Junajteda i njegove 13. u Premijer ligi, spavao 10 sati.

"To mi je bilo prvi put u životu da sam spavao 10 sati. (Supruga) Keti je stalno pravila neku buku oko mene. Mislim da je proveravala da li sam živ", rekao je Ferguson.

To, međutim, ne znači da će tako izgledati budućnost čoveka poznatog po vrhunskoj radnoj etici, koji uvek dođe prvi i ode poslednji iz Mančesterovog trening centra u Karingtonu. Ferguson će sledeće sezone biti direktor kluba.

Penzija će ga verovatno pribiližiti njegovoj drugoj strasti - konjskim trkama, a omogućiće mu i da provodi više vremena sa svojom porodicom. Operacija kuka zakazana mu je za jul.


"Ne mislim da će biti tako, imam potrebu da prihvatam izazove i neke druge stvari odmah po okončanju trenerske karijere. U ponedeljak imam sastanak trenera lige, a onda u utorak i sredu idem u Njumarket (na konjske trke)... Engleski Derbi je 1. juna, a onda 4. idem na odmor, na kome ću provesti mesec dana. Sledi oporavak i onda počinje sezona, tako da je sve u redu", rekao je Ferguson.

Zakazali u Ligi šampiona

Ekipu će sledeće sezone voditi Dejvid Mojs, a Ferguson je kazao da se ne kaje zbog odluke koju je doneo za Božić. Objasnio je ni da ga eliminacija iz Lige šampiona nije pokolebala, iako je ranije govorio da je to jedino takmičenje u kome Junajted nije ispunio ambicije.

"Odavno sam odlučio i to je to... Ne možete biti uspešni bez razočaranja, za koja mislim da su korisna za čoveka. Lični je i igrački izazov da se oporavite posle njih i mislim da smo radili baš to tokom godina".

Ser Fergi sa posledjnim trofejom
 

Najtrofejniji britanski trener kazao je da su promene neizbežne i da s time mora da se izađe na kraj.


"Mnoge velike promene su se desile. Imamo više radnika, sportska nauka je napredovala, ušla je i moderna tehnologija u fudbal. Kada sam počinjao, igrači nisu imali svoje agente i menadžere, a mediji su bili drugačiji. Sve te promene su se desile i integrisane su tokom dužeg perioda. Ali, mislim da se ja nisam mnogo promenio", rekao je Ferguson.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online