Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 07.03.2013.
12:17
Vestionline, Beta A

Konte: Pobedili smo sjajnog protivnika

Trener Juventusa Antonio Konte rekao je da su njegovi fudbaleri bili vrlo pripremljeni i potpuno koncentrisani na meč sa Seltikom u osmini finala Lige šampiona i da su zato pobedili sjajnog protivnika, kao i da su svi u klubu ponosni i puni entuzijazma.

Ponosan - Antoni Konte

"Seltik ima sjajan tim, ali smo mi bili potpuno koncentrisani i vrlo spremni. Znali smo da je to tim koji može da vas povredi ako ga ne proučite dobro...To što smo uspeli da se posle toliko godina vratimo u osam najboljih evropskog fudbala ispunjava nas ponosom i entuzijazmom, stručni sstab, igrače, sve u klubu", rekao je Konte.


Juventus je kod kuće pobedio sa 2:0 i tako slavio sa 5:0 u dvomeču. Timu iz Torina dobro ide u Seriji A, pošto ima šest bodova prednosti u odnosu na rivale.

"Sada sledi intenzivan deo sezone, u kome ne smete da priuštite nijednu grešku. Moramo da budemo vrlo dobri, koncentrisani ne samo na utakmicama, već i na treninzima. Znamo da možemo da dobijemo veliku radost ove sezone, ali će biti jako teško", rekao je Konte.

Juventus je tako produžio niz bez poraza u Evropi na 18 utakmica, a u poslednjih 30 je poražen samo jedanput, uključujući i kvalifikacije. Italijanski tim nije primio gol u poslednjih pet utakmica.

Kao i u prvom meču, Seltik je stvorio mnogo šansi, ali ih nije iskoristio, dok je Juventus bio nemilosrdan.

"Razlika je kvalitet u poslednjoj trećini. Imali smo dobre šanse, ali ih nismo iskoristili. Igrali smo stvarno dobar fudbal i propustili smo stvarno dobre šanse da bismo se vratili u igru. Kvalitet je prava razlika, kvalitet se računa i to je presudilo u dve utakmice", rekao je trener Seltika Nil Lenon.

Ovo je kraj nastupa Seltika u Evropi koji će se pamtiti i prepričavati. Tim iz Glazgova je pobedio Barselonu u grupi, a savladao je u gostima Spartak iz Moskve.

"Ovi mladi igrači su postigli toliko toga ove sezone. Nadam se da će naučiti nešto iz toga, ali to nećemo znati dok ponovo ne dođemo u takmičenje... Ali, biće vrlo teško zadržati ove igrače. Neki od njih žele da napreduju u karijeri i van Škotske, i mi to razumemo. Upravo smo završili neverovatno iskustvo u Ligi šampiona. Naš hendikep je što zaostajemo 100 miliona funti za timovima u Ligi šampiona", rekao je Lenon.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online