Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Utorak 19.02.2013.
10:03
Vestionline, Novosti.rs A

Miha: Ljajić da peva, Deki da aplaudira!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović izjavio je da Adem Ljajić neće igrati za "orlove" i da daje pet golova po meču dok ne zapeva himnu, da će Dejan Stanković aplaudirati hrvatskoj himni ako želi da bude u timu, a Nemanji Matiću da ga zove lično i kaže šta ima, jer ne želi komunikaciju preko menadžera.

Kodeks važi za sve - Siniša Mihajlović

Odbrojavanje do meča odluke u Zagrebu odavno je počelo, a glavni i odgovorni u reprezentaciji Srbije, Siniša Mihajlović, prati svaki meč kandidata za naš tim.

Nekada je među njima bio Adem Ljajić, vezista Fiorentine koji je igrom i golovima minule nedelje nokautirao Inter (4:1), sve pred očima čoveka koji ga je zbog nepoštovanja kodeksa odstranio iz reprezentacije. Momak koji je ustalasao duhove u našem nacionalnom timu zato što nije želeo da peva himnu, nalazi se u formi koja ga može odvesti u Zagreb, ali pita se samo jedan čovek.

"Da li se promenio odnos prema Ljajiću? Ne razumem. Zašto bi? Od mene to ne zavisi. Naša reprezentacija je otvorena prema svima, isto tako i prema Ljajiću. Samo, zna i on da naša selekcija ima svoje principe. Principe koji nemaju veze sa igrom, ali imaju sa poštovanjem prema himni, državi, dresu", ističe Mihajlović.

"To su stvari koji su dogovorene, stvari koje su potpisane i koje moraju da se poštuju. E sad, Ljajić ako odluči da peva himnu i ako bude u formi, zvaću ga. Ako neće da peva, onda ne može ni da igra", dodao je strateg Srbije.

Dejan Stanković je izjavio da ne zna kako bi mogao da aplaudira hrvatskoj himni...

"Za sve važi kodeks, tako i za Dekija. I on će morati da potpiše ono što su već svi potpisali. Ne vidim da nešto može da bude sporno. Ako neko ne može da aplaudira protivničkoj himni, onda ne može ni da igra za nacionalni tim. Stanković je kao i svi ostali igrači, nema tu nikakve razlike", kaže Mihajlović.

Menadžer Nemanje Matića je nedavno izjavio igrač želi da se vrati u reprezentaciju.

"Ne treba meni menadžer da priča preko novina o Matićevom slučaju. Valjda je red da Matić pozove mene i kaže: "Siniša ili kako već hoće, promenio sam mišljenje, hoću da igram za Srbiju". Dakle, mene da zove. Ne može to da ide preko menadžera, jer niti razgovaram niti želim da pričam sa menadžerima. Vrata reprezentacije su svima otvorena i svako ko igra dobro i ako to zasluži svojim ponašanjem biće pozvan".

Lazar Marković je doživeo povredu, kakav je njegov status za meč u Zagrebu.

"Jeste. Lazar Marković ima povredu i najverovatnije nećemo moći da računamo na njega protiv Hrvatske. Sačekajmo, ipak, još malo sa konačnom dijagnozom. Biće šteta ako ne bude mogao da igra, jer on je jedini koji po desnoj strani može da namuči Srnu. Zbog toga je nezahvalno sada govoriti o igračima koji će započeti meč u Zagrebu", kaže selektor "orlova" i dodaje da su Hrvati na "maksimiru" ipak favoriti, ali da on veruje u svoj tim.

"Morate da znate da je njihova reprezentacija bolja od naše. I svaki rezultat osim pobede Hrvatske bio bi veliko iznenađenje. Možda ne za mene, ali za sve vas bilo bi iznenađenje. Naravno, ja verujem u moj tim i uspeh u ovom meču, i naša šansa je vera u sebe. Imam ogromno poverenje u moju ekipu, jer znam koliko može da pruži. I ako momci budu odigrali kako znaju, doći ćemo do rezultata koji svi želimo. Ako ne budu to učinili, izgubićemo", zaključio je Siniša Mihajlović.

POVEZANE VESTI

Utorak 19.02.2013. 11:02
Pa drzava nam se zasniva na GRAND PRODUKCIJI pa otuda je i pevanje u prvom planu!
Utorak 19.02.2013. 11:41
Selektor je na pravom putu da bar u reprezentaciji zavede neki red,a ako neko nezeli da se u redu ponasa,to je njegova licna srvar,kao sto je Miha i rekao,ali onda takvome i nije mesto u drzavnom timu.Ugledajmo se samo na neke druge ekipe,gube godinama utakmice i to ponekad i sa dvocifrenim rezultatom,a ipak pevaju himnu svoje drzave i to bez da ih selektor ucenjuje ili preti.Zato Sinisi treba biti na svakoj pomoci,a ne samo cekati da izgubimo mec pa da ga onda kritikujemo i ometamo u daljem radu.Srbi kriticari,gde vam je cojstvo???A sport i loptanje je sporedna stvar,dokazite da ste ljudi,to je najbitnije,a ne rezultat jedne utakmice.Ko razume shvatice.
Utorak 19.02.2013. 11:47
Puna podrska Mihi, svaka cast Srbendo, tako se to radi! Ako neces da pevas himnu i nepostujes drzavu i dres koji nosis, ne treba ni da igras...mars u p. m.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online