Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 29.12.2012.
15:21
Vestionline, Telegraf.rs A

Čović: "Delta" nas terala u Surčin, dug 48 miliona evra

"Iz 'Delte' su želeli da nas isteraju u Surčin, a ovde da prave tržne centre", kazao je potpredsednik FK Crvene zvezda Nebojša Čović na uzbudljivoj konferenciji za novinare na Marakani.

Najveću dug od 22 miliona napravljen za vreme Vladana Lukića - Nebojša Čović 

Na “Marakani” je konferenciju za novinare održao Nebojša Čović koji je kao i u petak na konferenciji košarkaškog kluba, bio direktan, tačan i bez ustezanja objasnio kakvo je stanje u najvećem srpskom fudbalskom klubu. Saopštio je loše vesti za sve zaposlene u klubu.

"Dočekaćemo Novu Godinu, nažalost, bez isplate plata i naknada. Nemamo pare, situacija je ovakva. Jasno govorimo kako je. Sve imate u analizama. Po mojim razmišljanjima, FK Crvena zvezda je u probleme ušla 2002. godine, zbog svoje lokacije i hektara. Ako država ne pomogne, dug neće biti 50, nego 100 miliona! Mi vodimo računa da ne diskretujemo klub i pojedinca. U makazama jurenja boljeg rezultata i zbog pritiska javnosti, upalo se u masu problema", objasnio je situaciju u klubu potpredsednik kluba, a onda se dotakao i teme predsednika.


Osvrnuo se na pritiske koji su postojali zbog objavljivanja podataka, odnosno transparentnosti u radu.

"Bilo je pretnji. Govorili su mi da ću da završim u 'rupi', i ovom prilikom im poručujem da sam pored 'rupe' i da ih čekam. Ne radimo ništa lično, mi u upravi već imamo plate, zdravstvenu knjižicu, prevoz i sve radimo volonterski", rekao je Čović, i dodao da je u velikoj meri krivac za loše finansijsko stanje bila kompanija “Delta”.


"Između ostalog za situaciju u klubu odgovorna je kompanija 'Delta'. Tačnije, nećemo da krivimo celu kompaniju, znamo svi o kome je reč. Nemojte da me vučete za jezik kada se sve zna. Takođe, to nije rađeno bez pomoći sa strane", stakao je Čović, i izgleda da se i on složio sa velikim grafitom ispred najvećeg srpskog stadiona “Miškoviću, dalje ruke od Crvene zvezde”.

"Ne želim ništa da mistifikujem, stanje je kompleksno. Stanje je teško i klub hoda po ivici opstanka. Od dana kada smo došli u klub, on je u blokadi bio 1.300.000.000 dinara, stanje blokade danas je 457 miliona, a 31.12. očekujem da bude 259 miliona dinara", krenuo je Čović koji je izneo podatke u kojima se vidi da je poslednji predsednik Vladan Lukić doneo klubu minus od 22 miliona evra.

Lukić je u Zvezdu došao 2009. godine, kada je dug kluba iznosio 22.398.806 evra, a ostavio je u minusu od 44.109.565 evra. Džajić je u prošlom mandatu (od 1998. do 2004. godine došao na minus od 1.764.083 evra, a otišao je sa minusom od 2.513.990 evra. Milan Vujin i Miloš Marinković su nasledili dug od 1.329.252 evra, a ostavili su klub u minusu od 5.926.852.

Dragan Stojković Piksi je počeo sa minusom od 9.219.684 evra, a na odlasku ostavio je Zvezdu u dugu od 14.636.293 evra. Toplica Spasojević je došao na minus od 13.272.898 evra, a otišao je sa funkcije ostavivši dug od 15.354.543 evra. Posle Spasojevića, Zvezdu je preuzeo Dobrivoje Tanasijević, tada je klub bio u minusu 18.122.247 evra, a po njegovom odlasku dug je iznosio 19.449.916 evra.


Naglasio je da su u prethodnom periodu samo tri predsednika bili zaista predsenici i na to mesto došli legalno, dok u ostalim slučajevim nije bilo baš tako.


"Džajić, Piksi i Lukić bili su jedini legalni predsednici. Ostali potpisi nisu bili pravno zasnovani. Neka potraživanja su sporna, naša potraživanja su sporna. Ali nemojte pogrešno da me razumete, ne upirem prstom u bilo koga", a onda se osvrnuo i na ono što čeka ovu upravu u budućnosti, ako želi da reši probleme:

"Mi se više nećemo baviti sa ovim i pričati. Mi moramo da projektujemo kako Zvezda treba da opstane i živi. Nemamo vremena. Nemamo šta da krijemo. Imamo 40 igrača pod ugovorom. U njih je uloženo 10 115 000 evra. Ide prelazni rok, videćemo", Zvezda očigledno ulazi u period kada ili se gasi ili definitivno opstaje, nema trećeg.


Bilo je priče i “Marakani”, novom zemljištu, eventualnom novom stadionu…

"Ne treba da se selimo sa Marakane. Lokacija kod bivše pumpe, kod Pekabete iznad pumpe, data je Delti, ne Zvezdi. Staro parče biletarnice prodato je Zoranu Janjuševiću iako niko nije siguran kako se zove. To je urađeno da bi Zvezda bila zaustavljena, a ne da joj se pomogne. Lokacija Zvezde je napadnuta sa više strana, da bi nas isterali odavde u Surčin, a oni pravili tržne centre", objasnio je situaciju Čović, a onda bio kategoričan oko daljeg plana.


"Imovinu moramo da stavimo u funkciju, pod hitno! Nije tačna priča da je lokacija loša za stadion. Banke bi, iako im dugujemo bile zainteresovane za neki projekat modernog stadiona. Grad mora da izađe u susret, da rasčisti lokaciju"m kaže Čović i dodaje: "Lokacija koju je Delta uzela bila je planirana za novu autobusku stanicu, da bi se izmestila stara i Beograd izašao na reke. Imamo dogovor sa 'Termotehnom' i 'Džet oilom', i grad je odobrio legalizaciju objekta u izgradnji", i na kraju je dodao i da navijači nisu ni u šta od ovoga upleteni.


"Odgovorno tvrdim da ni u jednoj malverzaciji nema navijača. Oko imovine ćemo krenuti vrlo konkretno da se bavimo odmah posle Nove godine. Direktor stadiona Ćorović je uhapšen, jer nije hteo da da hipoteku na naš hotel", završio je Čović.

POVEZANE VESTI

Subota 29.12.2012. 15:46
????? .... Kako svi peru ruke .... nije Miskovic uzeo pare Zvezdi .... tu su sad svi nevini...... a za sve kriv sad, samo jedan covek ??? Covic "svetac" viziju dobio danas i progovorio na konferenciji novinara a ne ranije ..... kad je i imao saznanja kako kaze !!?
Nedelja 30.12.2012. 10:11
Проблем који има Србија са добрим делом својих ''пословних људи'' је да они стварају своја предузећа затварањем других предузећа, Да би отворили фирму и запослили 500 људи, морају истерати са посла 1000 људи у другим фирмама. Такозвани ''пословни људи'' су често обични паразити, који не стварају ништа, ништа ново не праве, већ манипулацијама и преварама, уз велику помоћ политичара, стичу (отимају) новац - обични паразити и лешинари који отимају, уместо да стварају нову вредност. Дошло време да Мишковић прође пут који је приредио Џајићу, а надам се да ће и остали бизнисмени тог типа бити кажњени за своје економске злочине према народу.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online