Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 10.12.2012.
12:12
E. V. A

Džaba Zvezdi pune tribine

Na stadion Partizana u prvom delu sezone dolazio u proseku tek 2.691 gledalac, a crno-beli na dobrom putu da osvoje šestu uzastopnu titulu.

Najbolja poseta na "Marakani"

Dobri rezultati po pravilu dovode publiku na tribine i obrnuto. U stvari, tako bi trebalo da bude. Ali kod nas je sve drugačije, pa je tako i ova nelogičnost zaživela među našim najboljim klubovima.


Jesen u srpskom fudbalu je bez premca pripala petostrukom uzastopnom šampionu Partizanu, koji prolećni deo sezone dočekuje sa komotnih plus šest u odnosu na večitog rivala i drugog na tabeli, Crvenu zvezdu. Ipak, kada je u pitanju poseta na srpskim stadionima tu je situacija drastično drugačija.


Partizan je, naime, ove sezone u Humskoj prosečno pratio tek 2.691 navijač, pa ispada da su veću podršku imali i Pazarci, Nišlije, Kragujevčani, čak i Vojvodina, čiji su navijači takođe razočarali malom posetom na stadionu Karađorđe u Novom Sadu.


Navijači Partizana ne zaobilaze samo utakmice domaće Superlige, već i mečeve crno-belih u Ligi Evrope. Čak ni protiv slavnog Intera na tribinama u Humskoj nije bilo ni 20.000 navijača.

"I te kako nas pogađa i boli mali broj navijača na našim utakmicama. Ne znam zašto nas zaobilaze u tolikom broju, a pojedinci i grupe među onim najupornijima i najodanijima nemaju više strpljenja za našu mladost. Nije mi, recimo, svejedno kada vidim kako dupke pun Pionir izvlači poslednje atome snage iz kolega košarkaša, vadi ih iz mrtvih i gura u pobede, a na mečeve fudbalera dođe i nekoliko hiljada ljudi manje i zviždi od petnaestog minuta. Iako i mi dominiramo Srbijom i redovno igramo u Evropi. Hvala im na podršci, ali bilo bi lepše da je taj vetar u leđa još snažniji", kaže mladi napadač crno-belih, Marko Šćepović.

Prvi put pod reflektorima na meču Jagodina - BSK Borča

Ubedljivo najviše navijača na svom stadionu imala je Crvena zvezda, sa prosekom od 16.763 posetilaca po meču, ali igrom nije opravdala poverenje "Delija" jer je ove jeseni čak tri puta kiksnula na "Marakani" (Rad 2:2, Jagodina 1:2, Vojvodina 0:3) i ponovo mnogo zaostaje za najvećim rivalom Partizanom.

Najmanje navijača imao je BSK čije je mečeve na stadionu Borči u proseku gledalo samo 629 gledalaca. Ništa bolji nisu ni kulski Hajduk, OFK Beograd, Javor, FK Rad, Smederevo...


Posebno "bode" oči mizerna poseta na Omladinskom stadionu na Karaburmi (prosek 913 gledaoca), iako je OFK Beograd ponovo počeo da igra "romantičan" fudbal, dok su razlog male posete u Smederevu izuzetno slabe igre "oklopnika", iako Smederevci imaju jedan od većih stadiona u Superligi.


Naravno, sve obe brojke su mogle da budu i veće, ali tu dolazimo do prvog od brojnih nagomilanih problema u srpskom fudbalu. U nedostatku kvaliteta tribine su se dobrim delom pretvorile i u poligone za obračune ekstremista, pa su stadioni više puta zatvarani i za iskrene ljubitelje fudbala.


Prednjačio je Novi Pazar, koji je u tišini odigrao susrete sa Crvenom zvezdom, Spartakom i Slobodom. Huka sa tribina nije bilo ni u susretima Hajduka i Zvezde u Kuli, te Partizana i kragujevačkog Radničkog u Humskoj, odnosno Kragujevčana i Spartaka na "Čika Dači".


Suprotnost smo mogli da vidimo u Jagodini gde je stadion pod "Đurđevim brdom" konačno obasjan reflektorima, pa je okršaj "Ćurana" sa neatraktivnim BSK-om pratilo više od 6.500 ljudi. Osveženje je i povratak Radničkog iz Niša zbog kojeg se na "Čairu" u dva navrata okupilo 13.000 ljudi.

Prosečna poseta po stadionima:
Crvena zvezda 16.763
Novi Pazar 5.200
Radnički Niš 4.742
Sloboda 3.241
Radnički Kg. 3.142
Vojvodina 2.838
Partizan 2.691
Spartak 2.528
Jagodina 2.100
Donji Srem 1.926
Smederevo 1.200
Rad 1.012
Javor 1.013
OFK Beograd 913
Hajduk 886
BSK Borča 629

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 10.12.2012. 15:20
Dzabe Grobarima sve,ako nema ko da ih gleda. Bedni Pazarci imaju duplo vise,sramota za Partizan i njegove "verne" navijace.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online