Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 09.12.2012.
20:01
Vestionline, Blic A

Ferdinand krvave glave napustio "Itihad"

Dok je proslavljao gol saigrača za trijumf nad Mančester Sitijem 3:2, Rio Ferdinand je pogođen predmetom bačenim sa tribina, najverovatnije novčićem koji mu je rasekao arkadu.

"Mogli su me gađati makar s novčićem od jedne funte" - Rio Ferdinand

Mančesterski derbi, koji je završen pobedom Junajteda na gostovanju Sitiju od 3:2 zahvaljujući golu Van Persija iz slobodnog udarca u 92. minutu, okončan je prilično krvavo i to zbog sukoba defanzivca gostiju Rija Ferdinanda i domaćih navijača.

Dok je proslavljao gol saigrača za trijumf, Ferdinand je pogođen predmetom bačenim sa tribina, najverovatnije novčićem. Krvave arkade ušao je u verbalni sukob sa pristalicama "građana", koji su se potom sukobili sa obezbeđenjem, dok se Rio udaljavao ka centru terena.

Jedan od navijača domaćih je uspeo da umakne redare i uputi se ka defanzivcu Junajteda, ali ga je golman Sitija Džo Hart sprečio da uđe u fizički sukob sa Riom.

"Kakav rezultat i tri slatka boda! Ko god da je bacio taj novčić, sjajno je gađao. Ne mogu da verujem da je bio samo dva penija, mogao je barem da me gađa novčićem od jedne funte“, napisao je Ferdinand na Tviteru.

Menadžer Junajteda Aleks Ferguson bio je zgranut ponašanjem publike Mančester Sitija, koja nije mogla sportski da podnese poraz u gradskom derbiju.

"Žalosno je da navijač Sitija utrči na teren, žalosno je i što su novčići bacani ka terenu. To ne bi trebalo da se dešava. Isto se događalo u Čelsiju, što je bilo 'zamaskirano' nekim drugim stvarima. A trebalo je da prođe bez toga. Tamo je sa tribine poletela jedna polovina stolice, baš kao i novčići i upaljači, a ništa nije urađeno tim povodom. To je problem. Bar u ovom danu neću da razmišljam više o tome, jer je iza nas jedna veoma dobra utakmica. Govori ona mnogo o kvalitetu Premijer lige, jednom sjajnom takmičenju", kazao je Ferguson.

Menadžer Junajteda se potom osvrnuo na sam duel sa gradskim rivalom.

"Ne pamtim mnogo dramatičnijih dana od ovog. A ovo je bio jedan poseban, jer Siti nije izgubio kući već dve godine u Premijer ligi. Mislim da smo odigrali veoma dobro. Jedan čist gol nam je poništen, a u sledećem napadu smo mi primili. To je ona vrsta fudbala koja može da vas ubije, da vas šutne u zube. Oni su svakako zaslužili da dođu do 2:2, ali smo mi ipak bili bolji tim", zaključio je Ferguson.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online