Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 29.10.2012.
14:01
E.V. A

Nisam ljut što ne igram

"Čim prihvatam pozive selektora znači da sam spreman za svaku odluku Mihajlovića, poštujem to što prednost daje Nastasiću i spreman sam da se borim za mesto u timu", kazao je Neven Subotić.

Počećemo da sumnjamo da li je Neven Subotić pravi Srbin? Kad neki naš fudbaler izgubi mesto u timu, obično se naljuti, sledi bujica negodovanja, svađe, pa često i sukob sa trenerom ili slično. A ovaj Neven, kao da je tipičan Nemac, ili još pre Amerikanac, mirno prihvata odluke selektora Siniše Mihajlovića.


Šalu na stranu, ali čudno je da fudbaler koji je već pet sezona standardni član dvostrukog uzastopnog šampiona Borusije iz Dortmunda, sa oreolom jednog od najcenjenijih štopera Bundeslige, koga žele i najbogatiji klubovi Premijer lige Engleske, nikako da se izbori za mesto pod suncem u reprezentaciji Srbije.


Istina, selektor Mihajlović ga redovno poziva pod nacionalnu zastavu, ali Subotić nije dobio priliku da igra ni u jednoj od prve četiri kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo - sve mečeve presedeo na klupi za rezerve!


I dok se javnost, navijači kao i mnogi fudbalski stručnjaci, čude takvim odlukama Siniše Mihajlovića, koji je prednost dao talentovanom, ali mnogo neiskusnijem Matiji Nastasiću, Neven je za "Mocart" mirno prokomentarisao neprijatnu situaciju u kojoj se našao.


"Čim prihvatam pozive selektora znači da sam spreman za svaku odluku Siniše Mihajlovića. Staž i stare zasluge se ne važe. Svi smo jednaki i svih 25 želimo da budemo u prvih 11. Ali nema mesta za sve. Neko mora i na klupu. Poštujem Matijin veliki potencijal i prednost koju mu šef daje. Bez zle krvi i prigovora. Spreman da se u svakom momentu vratim među startere. Velika i jaka konkurencija može biti samo plus za ekipu. U svakoj liniji tima" kazao je 23-godišnji Subotić posle oktobarskih kvalifikacija.


Ipak, nije ni njemu baš sve po volji. Ono što je Nevenu tokom poslednjeg okupljanja mnogo više "smetalo" bio je izostanak Zdravka Kuzmanovića, najvećeg prijatelja iz stare postave "orlova"?

"Mnogo mi je nedostajao. Zdravko je mnogo pozitivan i zabavan momak. Stalno nešto priča i uvek zbija šale. U njegovom društvu nikada nije dosadno. Želim mu bolji status u Štutgartu i jednog dana povratak u reprezentaciju. Nažalost, zbog obaveza ne stižemo da se viđamo često ni u Nemačkoj".


A u Bundesligi moćni Bajern je rešen da konačno prekine dvogodišnju dominaciju Dortmunda. I dok Bavarci ove sezone melju u elitnoj nemačkoj ligi, Borusija nikako da ostvari dve-tri pobede.


"I prošle sezone smo slabije startovali. Još nismo ušli u svoj ritam, još ne igramo na vrhunskom nivou, ali nismo ni imali sreće na nekim utakmicama. Eto, u Hanoveru smo u finišu susreta ostali bez pobede. Protiv Mančester Sitija u Ligi šampiona takođe. Tako to ide u fudbalu... Ima perioda kada ne možeš dati gol ni iz šansi koje je teže promašiti, kao što postoje faze u kojima ti se sve vrati, pa pogoci maltene padaju sami od sebe. Proći će i ova naša loša rezultatska serija", optimista je srpski as.

Najava toga svakako je velika pobeda nad Real Madridom prošle srede na rasprodatom stadionu Signal Iduna Parku.

"Ta pobeda je bila ostvarenje dečačkog sna. Pobediti jedan takav tim pred našim navijačima je nešto što ćemo svi dugo pamtiti. Što se mene tiče, sad znam da ću i ako sutra završim karijeru, jednog dana imati o čemu da pričam deci - da sam uspeo u životu da pobedim Real Madrid", slikovito je i duhovito Neven prokomentarisao za sajt UEFA.


Naravno, kraj karijere je daleko. Pre nego što jednog dana ode u fudbalsku penziju, Subotića čeka još mnogo izazova već u ovoj sezoni.

"Ako nastavimo ovako da igramo možemo daleko da doguramo, ali ja u ovom trenutku ne želim da gledam toliko napred. Ostvarili smo veliku pobedu protiv Reala i to je to, nije bilo vremena za slavlje, jer nas čekaju nove utakmice i dokazivanja".


Na pitanje da li je odbrana titule i ove sezone prioritet Borusije, odgovara realno.

"Prvi cilj je direktan plasman u Ligu šampiona, bez gubljenja vremena u kvalifikacijama. Het-trik u titulama bio bi zaista fenomenalan uspeh, ali trebalo bi znati da joj se ne nadamo samo moćni Bajern i mi. Ima nekoliko ekipa koje su bile bez sreće prošle sezone. I realno je da to nadoknade u ovoj. Ne mislim samo na Šalke koji je na tabeli stepenik ispred Borusije. U Bundesligi nikada nije dosadno. I sve pršti od vrhunskog fudbala".


Ponosan je Neven Subotić što igra i što je cenjen i uspešan u jednoj takvoj ligi kakva je Nemačka, ali nikad nije krio želju da se jednog dana oproba u Premijer ligi Engleske.

"Nemački klupski fudbal ima sve što je potrebno. Strašnu konkurenciju, velike klubove s trofejnim tradicijama, moderne stadione, sjajne domaće trenere i igrače, odlične strance, neverovatnu gledanost i navijačku kulturu. Privilegija je biti deo te priče. Pa opet želim da se jednog dana okušam u Premijer ligi. U još muškijoj verziji fudbala, s još više trke i 'tuče'. Na to gledam kao na sledeći veliki izazov".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online