Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 20.10.2012.
12:08
Vesti A

Siniša (ni)je kriv!

Mediji su slovom protiv Siniše Mihajlovića, čelnici Saveza su čvrsto za njega, dok ga od kolega uglavnom podržavaju samo bivši selektori.

Izgubio podršku - Siniša Mihajlović

Mediji su rekli svoje o Siniši Mihajloviću, naslovi "Sve dobio - ništa dao" (Sport), "Mihajloviću, bruko Srbije" ("Kurir"), "Mihajlović ili Srbija" ("Večernje novosti"), "Crno, bez imalo belog" ("Sportski žurnal"), "Siniša, stvarno najgori" ("Pres"), "Mihajlovićeva kombinatorika odvela Srbiju u novi poraz" ("Politika"), jasno govore šta srpska štampa misli o selektoru "orlova" posle oktobarskih poraza od Belgije na "Makarani" (0:3) i Makedonije u Skoplju (0:1), odnosno o samo četiri osvojena boda iz četiri kvalifikacione utakmice i malim šansama da se plasiramo na Svetsko prvenstvo u Brazil 2014.


S druge strane, čelnici Fudbalskog saveza Srbije su slovom za selektora, pa nas je tako predsednik Tomislav Karadžić "podsetio" da je on još u septembru rekao "da Srbiji plasman na Svetsko prvenstvo 2014. nije prioritetna obaveza niti moranje, već nam je primarni cilj podmlađivanje ekipe i odlazak na Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj". Istovremeno, potpredsednik FSS Ivan Ćurković još uvek veruje da ćemo videti Brazil i poručuje "pobedićemo s Mihajlovićem u Zagrebu".


A šta kaže struka, kolege Siniše Mihajlovića? Većina trenera je protiv selektora, odnosno protiv onoga što je kormilar "orlova" do sada uradio na klupi reprezentacije. Primetno je da su za njega, ili bar uzdržani, bivši selektori koji dobro znaju u kakvoj se trenutno koži nalazi Mihajlović. Tako Ilija Petković (67) poručuje za "Sport": "Ostavite Sinišu da na miru radi"!


Petković je bio selektor reprezentacije u dva mandata, u drugom (2003-2006) odveo je nacionalni tim na Svetsko prvenstvo u Nemačkoj, ali je tamo reprezentacija doživela sve poraze, a Ilija bačen na stub srama.


"Mihajlović prolazi ono što sam ja već poodavno prošao kao kormilar reprezentacije", kaže Petković i udar javnosti na Sinišu naziva "sačekušom".

"Kao da se čekao kiks protiv Makedonije da se svi odreda obruše na selektora. Ja sam sada uz njega".


Pokušava Petković da zaštiti Mihajlovića, iako ne može da spori da je zaslužio kritike posle bolnih poraza od Belgije i Makedonije.


"Mihajlović je reprezentaciju preuzeo u vrlo turbulentnom trenutku za naš fudbal. Želi najbolje i treba ga ostaviti na miru. Ima svoj ciklus i neka nastavi da radi. Još ima šansi za odlazak u Brazil, a dok one postoje Sinišu ne treba menjati. Zna on najbolje kada treba da ode. Čak je to u više navrata i apostrofirao", podseća Petković.


Međutim, ima nešto što i on zamera aktuelnom selektoru.


"Aktuelni tim je pokazao i dokazao da nema odgovarajući kvalitet u kvalifikacijama za predstojeći Mondijal. Siniša bi trebalo da ipak pozove i nekog iskusnijeg špica. Nije ponor pozvati Žigića, Pantelića ili nekog trećeg. Treba da još jednom pročešlja igrački kadar Srbije i vidi da li može da lansira nekog novog Šekija ili Džaju".

Reprezentacija Srbije prvi naredni meč u kvalifikacijama igra marta naredne godine protiv Hvratske u Zagrebu.

Stepanović: Radi protiv sebe


Dragoslav Stepanović (64), svojevremeno jedan od najcenjenijih trenera u Bundesligi, smatra da je Mihajlović sam sebi najveći neprijatelj.
"Nisam video čoveka da više radi protiv sebe od našeg selektora. Izostavio je iz tima Baneta Ivanovića koji igra ofanzivno, a stavio defanzivca Tomovića koji ne prelazi centar. Umesto da Ivanović prikuje makedonskog beka Lazevskog da ne ide u ofanzivu, on mu je omogućio da nas napadne po boku".
O podmlađivanju reprezentacije kaže:
"Kad se neki tim podmlađuje, ne uvodi se sedam-osam igrača i traži se rezultat. Sad možemo da podmlađujemo reprezentaciju, kad su izgubljene šanse za plasman u Brazil, a ne da oni igraju od početka kvalifikacija. Ekipa može da istrpi dvojicu neiskusnih, a ne sedam. Siniša je na dobrom putu ako sprema tim za Francusku, u protivnom, na stranputici je", zaključio je Stepanović.


Golac: Nije problem u Mihi


Ivan Golac (62), koji je trenersko ime napravio na Ostrvu, ne misli da problem našeg fudbala počinje od kraha protiv Belgije i Makedonije.
"Mi nećemo realno da sagledamo problem", kategoričan je Golac.

"Problem u srpskom fudbalu traje decenijama. U bivšoj Jugoslaviji imali smo sjajne igrače, a nismo postigli nikakve rezultate. Danas nema ni igrača, a nema ih jer ne postoji struka. Decu nema ko da nauči fudbalu, viteštvu, kulturi, životu, poštenju..."
Ipak, to Mihajlovića ne oslobađa odgovornosti.
"Odgovornost je njegova i isključivi je krivac za rezultate i odnose u svlačionici. Mnogo toga ne štima, u osam utakmica je izveo osam različitih timova, i to govori da nema koncepciju i strategiju".

 

Stojić: Nadrljali smo u Zagrebu


Prvi čovek FK Rad, Ranko Stojić (53), čudi se blagim kritikama medija.
"Pa, u Italiji bi novinari "razapeli" selektora, a mi ovde izgubimo od Belgije 3:0 na "Marakani", od selekcije koja ne spada u evropski vrh, koja godinama ne igra na velikim takmičenjima i doživimo da novinari hvale našeg selektora kako je njegov tim igrao dopadljivo 45 minuta!? Meni je to neshvatljivo..", izjavio je Stojić za "Sportal".


On tvrdi da zbog načina na koji Mihajlović radi poraz u Skoplju i nije iznenađenje i sumnja da će se nešto promeniti na bolje do narednog meča sa Hrvatskom.
"Isto ovo nas čeka i u Zagrebu, možda još i gore...", uverava Stojić.

 

Ćiro: Čuvajte hrabrog šefa


Šta kažu rivali. Legenda hrvatskog fudbala i bivši selektor "kockastih" Miroslav - Ćiro Blažević (77) poručuje: "Ne smenjujte hrabrog šefa".
Pa, pojašnjava: "Imate retko talentovanu mladost i treba je istrpeti. Mihajlovića ne treba dirati. Ima jedinstvenu drskost i hrabrost. Verujem u njegov trenerski potencijal. Tačno je da je šest bodova zaostatka veliki minus, ali tvrdim da još ništa nije gotovo. Ne daj Bože da Srbi pobede u Zagrebu na proleće, sve će se ponovo zakuvati", strahuje Blažević.

 

Kosanović: Ostavka bez razmišljanja


Na pitanje da li selektor Mihajlović treba da podnese ostavku, Milorad Kosanović (61), bivši trener Crvene zvezde, Vojvodine, naše mlade reprezentacije i u Kini, kaže: "Ukoliko je problem veliki, a čini se da jeste, onda je logično da selektor podnese ostavku. Sa poremećenim odnosima, on više ne može da radi normalno i rasterećeno. Ruše se i odnosi unutar ekipe, atmosfera nepoverenja jednostavno ne može da se prevaziđe. Ja ne bih razmišljao ni sekunde".

 

Karasi: Znaš ili ne znaš

 

Stanislav Karasi (65) smatra da Mihajlović zaslužuje kritike za poslednje loše rezultate, ali smatra da problem nije samo u njemu.
"Trenere ne treba deliti na stare i mlade, već na "znaš ili ne znaš". Problem našeg fudbala leži i u činjenici da treneri ne postavljaju najbolje igrače u tim, već menadžeri ili vlasnici klubova. Ne smemo da mlađe igrače dižemo posle jedne odigrane utakmice, potreban nam je pravi balans u reprezentaciji između mlađih i starijih, i fizički jačih i slabijih igrača".

POVEZANE VESTI

Subota 20.10.2012. 12:22
jebes sport gde se mesa politika
Subota 20.10.2012. 14:27
Nije, nije Miha kriv! JA SAM!
Subota 20.10.2012. 18:18
Trojanski konj od menagera,fss i uefa menager ima 9/11 igraca u timu pojedinci fss % na sve nismo rado vidjeni kako ucesnici od uefa na sp i ep
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online