Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 03.10.2012.
12:15
Blic.rs A

Božović: Spora defanziva Rubina je šansa za Partizan

Snagu Rubina, Partizanovog protivnika u drugom kolu Lige Evrope, na svojoj koži najbolje je osetio Miodrag Božović, trener Rostova, kojeg je klub iz Kazanja u subotu savladao sa 4:0 u Rostelmašu.

Trener Rostova - Miodrag Grog Božović

Tatari su, posle eliminacije iz nacionalnog Kupa, stigli do šestog mesta u domaćem prvenstvu, ali i nakon remija u Milanu protiv Intera (2:2), pripretili crno-belima na međunarodnoj sceni.


Božović je pun hvale na račun igre Rubina, ističući da im u duelu sa Beograđanima uloga favorita pripada 70:30 u procentima.


"Reč je o odličnoj ekipi, ne zaboravite da su pre četiri godine pobedili Barselonu na “Nou Kampu”, sada igrali nerešeno na “San Siru” sa Interom, imaju i iskustva i znanja i kvaliteta. Ja sam to najbolje video, zaslužuju respekt", kaže Božović za “Blic” i dodaje da im je uigranost tima najveća prednost.

"Dugo igraju zajedno, sve su to sjajni individualci, trener Kurban Bedijev je deset godina u klubu, rade pametno i planski, to im se vraća kroz rezultate. Naravno, Aleksej Jeremenko je najbolji igrač, ali sve zavisi i od izraelskog reprezentativca Bibrasa Natha. Oni prave igru, glavne su poluge, a uz njih Venecuelanac Salomon Rondon sjajno igra glavom. Defanzivni par Cezar Navas - Roman Šaronov neprikosnoven je u vazduhu, po statističkim parametrima dobijaju 95 odsto duela u vazduhu, potpomognuti Turčinom Gokdenizom Karadenizom".

Ipak, baš u defanzivnoj liniji, po našem stručnjaku, srpski šampion treba da traži šansu.

"Navas i Šaronov su stariji, sporiji, slabi su u igri s loptom, a često odu daleko do protivničkog šesnaesterca. Njihov odlazak od svog gola, kao i bekovskog tandema Boketi - Kuzmin, crno-beli bi mogli da iskoriste kontranapadima. To je prilika za Partizan, verujem da će Vladimir Vermezović sa brzim igračima, pre svih Lazarom Markovićem, tako ugroziti gol domaćih. Ukoliko zadrže Natha i Jeremenka napraviće veliki posao, onda su im vrata povoljnog rezultata otvorena. Rubin je jedina ekipa u Rusiji koja voli da igra na kontre, nemaju vatrene navijače, pa i tu vidim nadu za crno-bele".

Kada je reč o njegovom Rostovu, Božović ističe da ne bi trebalo da bude neizvesnosti oko opstanka u ligi.

"Prošle godine se ova ekipa borila za opstanak, sada nismo uspeli na vreme da se pojačamo. Pre tri nedelje doveli smo prvog Engleza u ruskom fudbalu, Dejvida Bentlija iz Totenhema, kao i Sinemu Pongola, bivšeg igrača Liverpula, pa smo još neuigrani. Nedostaju nam tri boda da se priključimo sredini tabele, verujem da će tako i biti", završio je Božović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online