Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 01.10.2012.
13:34
B92, Večernje novosti A

Ivanović: "Marakana" je snaga srpske reprezentacije

Srpski fudbaler Branislav Ivanović rekao je u intervjuu za "Večernje novosti“ da je naš tim najveće mečeve igrao uvek na "Marakani“ i da tako treba i da ostane.

"Verujem da će nas navijači podržati na Marakani" - Branislav Ivanović

Pitanje da li reprezentacija treba da igra na stadionu Crvene zvezde postavlja se već mesecima, zbog netrpeljivosti ’delija’ prema Vladimiru Stojkoviću, a Ivanović je istakao da će "Marakana“ biti plus za ’orlove’ pred duel sa Belgijom 12. oktobra.

"Srbija je sve jake, odlučujuće utakmice igrala na “Marakani” i nikad nije ostala bez podrške, kao što nikad nije razočarala auditorijum od 50.000 ljudi. Bez obzira na navijačke opredeljenosti, ne poznajem igrača koji od prvih fudbalskih koraka nije sanjao da igra na stadionu Crvene zvezde. Da tamo, u tom grotlu, pruži maksimum, ponekad i više od toga, doživi ovacije“, naglasio je Ivanović.

Bane Ivanović je istakao šta je za njega posebno u igranju na "Marakani“.

"Atmosfera koja se napravi je jedinstvena. Nju je doživelo jedan deo sadašnje selekcije u mečevima protiv Rumunije, Francuske, ja i u nekim jakim utakmicama iz ranijeg perioda. Zato ne sumnjam da će narod podržati ovu mladu selekciju, koja je u prve dve utakmice kvalifikacija dala maksimum na nivou želje, htenja i borbenosti, čak i rezultata. A to istinski ljubitelji fudbala umeju da cene“, rekao je Ivanović.

Fudbaler Čelsija se osvnuo i na netrpeljivost ’delija’ prema Stojkoviću.

"Takav je trenutak, ta netrpeljivost postoji, zvižduci takođe. Isto tako mi ne možemo da se svađamo sa navijačima, niti je moguće da utičemo na postupke pojedinaca ili određenih grupa. Naše je da se fokusiramo na teren, da odradimo meč kako treba, a dobra igra, pozitivan rezultat sigurno će zapaliti stadion. Kad sve ide dobro onda te i publika podržava, daje ti dodatnu snagu da izdržiš do kraja, kad ne ide onda i oni negoduju. Takav je fudbal“, istakao je Ivanović.

Naš tim je u dosadašnjem delu kvalifikacija igrao bez golova sa Škotskom i pobedio Vels sa 6:1, a sada ih čeka duel sa favoritom grupe.

"Oni to i jesu, jer su po individualnom potencijalu kvalitetniji od Hrvatske. U nekoj analizi teško da biste mogli da procenite da li im je jača odbrana, veza ili napad. Imaju više od 30 kvalitetnih fudbalera i, pa selektor ima muke kako da sastavi prvu postavu. Teško je zadovoljiti sve“, rekao je Ivanović i dodao: "Ipak, čini mi se da im nametnuta uloga favorita ne odgovara, pogotovo kad igraju kod kuće. Očigledan je bio pritisak koji su imali protiv Hrvata, videlo se da su napeti i da se mnogo bolje snalaze u gostima. Očekujemo da budu daleko kvalitetniji u Beogradu, samim tim i opasniji. Mi ćemo biti spremni za Belgiju u najboljem izdanju“, kaže kapiten 'orlova'.

Tokom leta redove Čelsija pojačao je najbolji igrač Belgijanaca Eden Azar, o kojem Ivanović ima samo reči hvale.

"Sigurno je najbolji igrač ove selekcije. Momak je fenomenalan igrač, tehnički perfektan, jedan na jedan veoma nezgodan, a suštinski igra za ekipu. Pozitivna je ličnost i nema sumnje da će biti svetska marka, ako to već nije. O Kompaniju, Vermalenu, Dembeleu i ostalima je nepotrebno trošiti reči. Jaki jesu, nepobedivi nisu“, naglasio je Ivanović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online