Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 03.09.2012.
23:26
Kurir A

Fudbaleri Šumadije brutalno prebijeni u Novom Pazaru

Sedmorica igrača i članova stručnog štaba FK Šumadija 1903 iz Kragujevca povređeni su na stadionu u Novom Pazaru, kada su ih nakon meča 3. kola Zone "Morava“ protiv Jošanice, brutalno isprebijali fudbaleri kluba domaćina, publika i redari!

Fudbaleri Šumadije linčovani u Novom Pazaru

Utakmica se završila s miroljubivih 1:1, a nezapamćeni incident koji je usledio ličio je na ratna zbivanja na frontu!

"Kada je sudija odsvirao kraj ispraćeni smo psovkama. Na stotinak metara dugom putu od terena do svlačionica prvo su nas igrači Jošanice napali s leđa. Udarali su nas rukama, šutirali nogama. Dotrčali su potom i ljudi iz publike, pa čak i radnici iz obezbeđenja, naoružani motkama, a video sam jednog da je nosio i lopatu! Izubijali su nas", uznemireno prepričava golman Šumadije Aleksandar Ćurčić.

Nikola Đorđević

Tuču je započeo kapiten Jošanice, tvrdi fudbaler Šumadije Nikola Đorđević.

"Nakon što je on podivljao nasrnulo je njih pedesetak na nas dvadesetoricu. Gađali su nas kamenicama, udarali štanglama. Bežao sam u brdo kraj stadiona, nisam imao kud, a jurila su me osmorica razjarenih. Udarali su me i izgubio sam svest. Probudio sam se u svlačionici iz koje me je izvukao fizioterapeut FK Novi Pazar, koji je gledao utakmicu, strpao u svoja kola i odvezao u Hitnu pomoć, umirujući me da će sve biti u redu", svedoči Đorđević.

Članovi ekipe Šumadije navode da za vreme meča ništa nije ukazivalo na incident i ne veruju da je motiv napada verska i nacionalna netrpeljivost igrača i navijača Jošanice, mahom muslimana. Jednostvno, kažu Kragujevčani, Novopazarci imaju ambiciju da se domognu višeg ranga, pa su im dva izgubljena boda teško pala, ali to svakako nije razlog za brutalno premlaćivanje.

Najteže povrede zadobili su: trener Šumadije 1903 Željko Vasić (zbog trostrukog preloma vilice mora na operaciju), golman Aleksandar Ćurčić (20 kopči na rasekotinama po licu i rukama), rezervni golman Mihailo Veličković (izbijen zub i rasekotina donje usne), fudbaleri Nikola Đorđević (prelom nosa), Stefan Milošević (naprslina nosa), Miloš Stamatović (iščašenje ramena) i Stefan Petrović (naprsnuće nožnog prsta). I ostali članovi tima su tučeni, ali su prošli bez većih povreda i "zaradili“ su samo masnice.

Fudbaleri Šumadije 1903 kažu da su utakmicu u Novom Pazaru obezbeđivala samo dvojica policajaca, koji su bili nemi posmatrači incidenta?!

"Oni, sami, jednostavno ništa nisu mogli da urade. Intervenisali su tek kada im je stiglo veliko pojačanje", svedoči Nikola Đorđević.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 03.09.2012. 23:43
Ма јок шумадинци није на националној основи, тукли вас из хобија, онако.
Utorak 04.09.2012. 10:50
Zar su toliko naivni Srbi, kaze fudbaler nije motiv nacionalna i verska mrznja. Ma ne taman posla, htjeli su bratski samo malo da vas izmasiraju poslije naporne utakmice! Hocetel se dozvati pameti, zukorlic sta sve prica u Srpskom studiju, glavni raspirivac mrznje. Srbija cuti, umjesto da ga hapsi.Da li sad svatate nas u Republici Srpskoj kako nam je bilo zivjeti sa islamistima, kao i ratovati protiv njih!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online