Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 25.06.2012.
14:51
Vestionline, Blic A

LE: Zvezda na beloruski Naftan

U Nionu je obavljen žreb za drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, a Crvena zvezda je za rivala dobila beloruski Naftan.

Neposredno pred početak žreba UEFA je po geografskom modelu odredila "predgrupe", pa su potencijalni rivali Crvene zvezde u drugom kolu kvalifikacija bili pobednik meča Zimbru (Moldavija) - Bengor Siti (Vels), Lokomotiva Plovdiv (Bugarska), pobednik meča Suduva Marijampolje (Litvanija) - Daugava Daugav Pils (Letonija), pobednik meča Pjunik Jerevan (Jermenija) - Zeta (Crna Gora) i - Belurusi.

Prvu utakmica izabranici Roberta Prosinečkog odiraće 19. jula u Novopolocku, a revanš meč odigraće se na našem najvećem stadionu nedelju dana kasnije, 26. jula.

“Još uvek ne poznajemo protivnika, ali je izvesno da se radi o kvalitetnom timu, s obzirom na to da je osvojio beloruski Kup. Dodatni problem je što će oni biti u punoj takmičarskoj formi jer im se prvenstvo igra po sistemu proleće-jesen. Našim klubovima ne odgovaraju ekipe iz bivšeg SSSR, zbog stila igre, jer je protiv njih teško dominirati. Ne smemo da se zanosimo utakmicom sa Ventspilsom. U svakom slučaju, ići ću barem jednom da ih gledam uživo”, rekao je Prosinečki.

Naftan trenutno zauzima deveto mesto u beloruskom šampionatu, sa osvojenih 13 bodova iz 13 utakmica. Izlazak u Evropu, izborili su osvajanjem beloruskog kupa, dok su prethodnu sezonu završili na sedmom mestu.

Fudbaleri Jagodine u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igraće protiv kazahstanskog Ordabasija iz Šimkenta. Jagodinci će u svom debiju na evro sceni biti domaćini 5. jula, a revanš je sedam dana kasnije u Kazahstanu.

Ordabasi, za koji igraju bivši golgeter Jagodinaca Vladimir Đilas, kao i još jedan srpski internacionalac Aleksandar Trajković do kvalifikacija za Ligu Evrope stigli su kao pobednici nacionalnog kupa. Ove godine su osvojili i Superkup Kazahstana, a prvenstvo su završili na šestom mestu.

Vojvodina takođe mora da putuje daleko, jer prvi protivnik Novosađanima u kvalifikacijama za Ligu Evrope biće pobednik meča Suduva (Litvanija) – Daugava (Letonija). Prva utakmica igra se 19. jula u Novom Sadu, a revanš 26. jula u Litvaniji ili Letoniji.

Termini za Ligu Evrope su sledeći: Jagodinu čeka prvo kolo kvalifikacija 5./12. jul, a Crvenu zvezdu i Vojvodinu prvi nastupi očekuju tek od druge runde, 19. i 26. jula.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online