Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 14.06.2012.
22:43
Vestionline, Beta A

Španija razbila Irsku, Tores dao dva gola

Fudbalska reprezentacija Španije pobedila je večeras u Gdanjsku selekciju Irske sa 4:0 u drugom kolu Grupe C Evropskog prvenstva i tako došla na prvo mesto tabele.

Tores sa dva gola u konkurenciji za najboljeg strelca EURO 2012.

Golove su postigli Fernando Tores u 4. i 70. minutu, zatim David Silva u 49. i Sesk Fabregas u 83. minutu.

Aktuelni svetski i evropski prvak odigrao je sjajan meč u Gdanjsku i pokazao je igru kojom je osvojio obe titule. Poseban dodatak koji raduje "furiju" su golovi Fernanda Toresa, koji je prošle sezone imao jako dugačku pauzu u pogocima.

Španija je bila dominantna tokom cele utakmice i stvarala je mnogo prilika, a odnos snaga pokazuje i to što je verovatno najbolji igrač u selekciji Irske bio golman Šaj Given iako je primio četiri pogotka.

"Crvena furija" je povela kada je Tores u četvrtom minutu oduzeo loptu defanzivcu Irske Ričardu Danu, prošao kroz šesnaesterac i iskosa zakucao loptu pod prečku, što je najbrži pogodak na dosadašnjem delu EURO 2012.

Evropski prvak je i posle gola nastavio da napada, dok se Irska borila svom snagom, ali je bila vidljiva razlika u kvalitetu. Given je nekoliko puta spašavao svoj gol i od udaraca iz daljine i od prodora u šesnaesterac.

Prema prikazanom na terenu, međutim, bilo je samo pitanje trenutka kada će popustiti odbrana Irske i to se desilo početkom drugog poluvremena. Andres Inijesta je šutirao iskosa sa oko 11 metara, Given je odbio loptu, koja je došla do Silve, a on je "okrenuo" trojicu igrača i pored njih smestio loptu tik uz stativu - 2:0.

U 70. minutu, nedugo pre nego što će ga selektor Visente Del Boske zameniti, Tores je dao još jedan gol. Akciju je pokrenuo Silva, koji je proigrao klasičnog centarfora Španije, a ovaj je izbio sam pred golmana Irske i savladao ga.

Umesto Toresa u igru je ušao Fabregas, koji je posle kornera gađao i pogodio suprotan ugao Givenovog gola za konačnih 4:0.

Branilac titule Španija ima isti broj bodova koliko i Hrvatska koja je odigrala nerešeno sa Italijom 1:1, ali "crvena furija" ima bolju gol razliku. Italija je treća sa dva boda, a Irska je poslednja bez bodova.

Poslednje kolo Grupe C igra se u ponedeljak, 18. juna. Španiji je za plasman u četvrtfinale dovoljan samo bod protiv Hrvatske, dok će Italija morati da se pomuči i popravi gol razliku protiv Irske, koja sigurno napušta takmičenje posle trećeg kola.

Rezultati:

Italija - Hrvatska 1:1
Španija - Irska 4:0

Tabela:

1. Španija 2 1 1 0 5:1 4
2. Hrvatska 2 1 1 0 4:2 4
3. Italija 2 0 2 0 2:2 2
4. Irska 2 0 0 2 1:7 0

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online