Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 08.06.2012.
22:58
Vestionline, Beta A

Rusija ubedljiva protiv Češke na startu EP

Fudbaleri Rusije pobedili su danas u Vroclavu Češku sa 4:1 u prvom kolu Grupe A Evropskog prvenstva koje se održava u Poljskoj i Ukrajini.

Sjajna partija reprezentacije Rusije

Rusi su do pobede stigli pošto su dobru i organizovanu igru uspeli da realizuju i u prvom poluvremenu steknu prednost od 2:0.

U drugom delu meča Češka je uspela da smanji prednost, ali su Rusi još dvaputa pogodili mrežu Petera Čeha za trijumf. Dvostruki strelac za Rusiju bio je Alan Džagoev, po gol su dali Roman Širokov i Roman Pavljučenko, dok je za Čehe jedini sterlac bio Vaclav Pilar.

Češka je bolje započela meč i napadala, a lopta se u uvodnim minutima uglavnom nalazila na polovini Rusije. Prvu šansu za Čehe imao je Roman Hubnik, ali je njegov udarac glavom prošao daleko od gola Vjačeslava Malafejeva.

Rusi su uzvratili preko napadača Aleksandra Keržakova u 14. minutu da bi samo minut kasnije bio u novoj šansi. On je na centaršut Konstantina Zirjanova šutirao sa ivice peterca iz trka glavom, a lopta je pogodila stativu. U nastavku akcije Alan Džagoev je dočekao loptu i iz prve zatresao mrežu Petera Čeha. Džagoev je imao priliku i samo nekoliko trenutaka kasnije, ali nije bio precizan.

Već u 24. minutu Rusija je povela sa 2:0, kada je posle dobre akcije na pas kapitena Andreja Aršavina, Roman Širokov vešto prebacio golmana Čeha za sigurno vođstvo. Do kraja poluvremena Rusi su usporili igru i otissli na odmor sa dva gola prednosti.

U nastavku meča, najpre je Keržakov imao dobru priliku, ali su prvi do gola stigli Česi u 52. minutu. Odličnu asistenciju iz sredine terena Jaroslava Plašila iskoristio je Vaclav Pilar koji je primirio loptu u kaznenom prostoru, izbacio
driblingom Malafejeva i pogodio.

Česi su nastavili sa napadima, ali nisu uspeli da stvore izgledniju priliku za gol sve do 75. minuta kada je Tomaš Rosicki dobro sšutirao sa dvadesetak metara. Malafejev je odbio loptu, a potom i preduhitrio dva fudbalera Češke i uhvatio loptu.

Gol odluke postigao je Džagoev u 79. minutu, pošto je sa ivice šesnaesterca odličnim udarcem pogodio mrezžu. Roman Pavljučenko, koji je zamenio Keržakova, solo akcijom samo tri minuta kasnije postavio je konačan rezultat.

U prvom meču dana u Grupi A Poljska i Grčka igrali su nerešeno 1:1.

Rezultati:

Poljska - Grčka 1:1
Rusija - Češka 4:1

Tabela:

1. Rusija 1 1 0 0 4:1 3
2. Poljska 1 0 1 0 1:1 1
3. Grčka 1 0 1 0 1:1 1
4. Češka 1 0 0 1 1:4 0

Petak 08.06.2012. 23:23
Браво браћо!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online