Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 04.06.2012.
20:35
B92 A

Miha: Rezultat je bitan, iako nije u prvom planu

Selektor Srbije Siniša Mihajlović na konferenciji za medije pred prijateljski meč sa Švedskom u Stokholmu rekao je da je rezultat našem timu važan.

Ne voli da gubi - Siniša Mihajlović

Od debija Mihajlovića na klupi 'orlova', naš tim je izgubio od Španije i Francuske, oba puta sa po 2:0.

"Kada spremamo utakmicu, mi dogovaramo neke stvari nevezano za ime protivnika. Biće izvesno izmena u igri u odnosu na prethodna dva meča jer su ti igrali drugi tip fudbala i u drugoj formaciji", rekao je Mihajlović i dodao:

"Od početka insistiram na rezultatu, on nije u prvom planu, ali to ne znači da idemo na teren da izgubimo, već želimo da pobedimo".

Dolazak u Švedsku neminovno je podsetio na Mihajlovića na 1992. godinu, kada je naša selekcija stigla u tu zemlju, ali joj je zatim zabranjen nastup na Šampionatu Evrope.

"Sećam se, to nije lepa strana naših života i karijera, jer nismo igrali na EP, a zaslužili smo to na terenu. Mislim da sport i politiku ne bi trebalo mešati. U tom momentu bilo nam je jako teško, ali smo kasnije svi napravili karijere", istakao je selektor.

Tadašnja reprezentacija Jugoslavije imala je zbog sankcija veliku pauzu, koja se, srećom, nije odrazila na karijere zvezdi tog tima.

"Ja sam propustio dva Evropska i jednog Svetsko prvenstvo, ne zbog toga što nisam igrao dobro, već jer nisam imao pravo da igram. Sećanje na to nije prijatno, ali to nema veze sa ovom utakmicom. Mi ćemo svakako pokušati da odigramo što bolje", naglasio je Mihajlović.

Selekciji Švedske će to biti poslednja provera pred Evropsko prvenstvo, na kojem će igrati u grupi sa Ukrajinom, Engleskom i Francuskom.

"Šveđani imaju dobru ekipu, ali kada ih poredite sa Španijom, Francuskom, Nemačkom, a možda i Italijom, za korak su iza. Možda nisu najtalentovaniji, ali su odlični organizovani i disciplinovani. Imaju dobre igrače koji su zaslužili da se kvalifikuju na EP. U fudbalu se ništa ne zna, to što su ekipe koje sam pomenuo bolje na papiru, ne znači da će ih sigurno pobediti", rekao je Mihajlović.

Stadion "Rosunda" na kojem će se meč igrati posle Srbije ugostiće još samo Brazil, a zatim će biti rastavljen i odnet kao poklon na Kosovo.

"Već sam rekao da su naši navijači kada navijaju kako treba najbolji na svetu. Bacanjem petardi oni ne prave štetu Šveđanima, nego nama. U dve ili tri hiljade ljudi uvek ima pet budala koje rade te stvari. Takvi ne vole ni Srbiju, ni reprezentaciju. Ne trebaju nam takvi problemi pred utakmice u kvalifikacijama", naglasio je Mihajlović.

Najbolji igrač švedske reprezentacije sigurno je Zlatan Ibrahimović.

"Zlatan nije isti igrač kao u vreme kada smo igrali zajedno. Pritom ne mislim na talenat, nego na ponašanje. On ima malo specifičan karakter, u to doba imao je naviku da ne trenira. Napredovao je kao čovek, po razmišljanju, po tome kako se ponaša", rekao je Mihajlović.

Na duelu sa Švedskom kapitensku traku će poneti Zoran Tošić.

"Fudbaleri se ne dele na mlađe i starije. Igrao sam sa Švedskom ovde na EP za mlade, bila je to odlučujuća utakmica i za njih i za nas. Ne sećam se mnogo meča, ali čim su nas pobedili, sigurno su bili bolji", rekao je Tošić.

Vezni igrač reprezentacije Radosav Petrović rekao je da je velika odgovornost na njemu i saigračima u Švedskoj.

"Sama činjenica da nosimo dres reprezentacije čeka nas da budemo odgovorni. Svi klinci u Srbiji prate reprezentaciju i toga smo svesni. Što se tiče utakmice, mi pričamo o tome šta mi možemo, u utorak ćemo se, normalno, truditi da ostavimo dobar utisak i da postignemo dobar rezultat", rekao je Petrović.

Utakmica na stadionu "Rosunda" igra se u utorak od 19 časova.

Miha saopštio sastav:

 

Selektor je i ovog puta unapred saopštio tim. U trećem meču za Srbiju će igrati: Aleksić (Kahriman od 45') - Subotić, Maksimović, Luković (ako bude spreman), Tomić, Petrović, Mijailović (Ignjovski), Obradović - Lazović, Z.Tošić - Lekić (Šćepović od 45').

POVEZANE VESTI

Utorak 05.06.2012. 22:33
Sve razumem. Samo ne razumem narod koji ovde pise komentare u vezi Srpske Reprezentacije a NIJE Srbin. Neznam jel nemaju Madjari Fudbalsku Rep. nesto se nista necuje o njima?!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online