Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 12.05.2012.
13:31
Vestionline, novosti.rs A

Bojan Krkić blizu dresa Srbije?!

Španski napadač srpskog porekla Bojan Krkić ipak bi mogao da postane reprezentativac Srbije, saznaju "Novosti".

Razmišlja o "orlovima" - Bojan Krkić

Krkić je i pored poziva Srbije 2008. godine izabrao da nastupa za Španiju, ali već četiri godine nije igrao za "furiju", pa zakonski postoji mogućnost da postane "orao". Izmenjeni "zakonik" FIFA propisuje da igrač koji je samo jednom nosio dres neke reprezentacije može da zaigra za drugu, ukoliko naravno postoji osnov u vidu dvojnog državljanstva ili porekla na osnovu kojeg bi mogao da ga stekne.

Upravo to je adut čelnika Fudbalskog saveza Srbije, koji su i drugi put krenuli da ubede mladog napadača da zaigra za zemlju u kojoj je njegov otac gradio karijeru.

Njegov otac Bojan Krkić senior igrao je u Crvenoj zvezdi, pa u OFK Beogradu, da bi onda otišao u Španiju, gde se oženio Katalonkom i ostao da živi u Barseloni, gde i radi kao skaut trofejnog kluba.

Kako saznaju "Novosti", Krkić junior je veoma blizu toga da preseče "Gordijev čvor" i prihvati ponudu Fudbalskog saveza Srbije. Zna se da će uvek imati podršku oca Bojana i da mu je to šansa da igra na najvećim takmičenjima. Ukoliko do dogovora dođe, Krkić bi mogao i da bude najveći adut budućeg selektora Siniše Mihajlovića u kvalifikacijama za Mundijal u Brazilu, pogotovo što su "orlovi" i najtanji upravo na poziciji napadača. Bojan sigurno nije zaboravio da daje golove.

Posle donošenja propisa o promeni reprezentacije, funkcioneri srpske kuće fudbala nisu gubili vreme. Kada su videli da će Bojan, posle skoro četiri godine pauze, teško ponovo doći na spisak evropskog i svetskog prvaka, ponovo su krenuli u akciju. Razgovori traju već duže vreme, ali u potpunoj tajnosti. Jednostavno, niko iz FSS nije hteo da napravi bilo kakav problem Krkiću, jer postoji i procedura koja mora da se ispoštuje.

Krkić je rođen 1990. godine i još uvek predstavlja igrača sa velikim potencijalom, bez obzira što već nekoliko godina igra vrhunski fudbal. Svojevremeno je bio najveći talenat Barselonine škole fudbala, a u mlađim kategorijama je za pet i po sezona postigao više od 500 golova.

U seniorskoj karijeri je za tim sa "Nou Kampa" na 163 utakmice bio strelac 41 put. Na kraju sezone 2007/2008. izabran je za fudbalera koji je najviše napredovao u Primeri. Nakon što je posle četiri godine 2011. izgubio mesto u timu Barselone, Krkić je prešao u Romu za 12 miliona evra, gde je na 36 mečeva bio strelac šest golova za "vučicu".

POVEZANE VESTI

Subota 12.05.2012. 16:38
@pinokio @suhoj....videli smo kako su nase patriote igrale na svetskom prvenstvu a kasnije smo i saznali kakve su se zurke tamo odigravale....zato vas molim sa tim pricama "srpski dres svetinja" i slicno , smesno je. Treba dovesti najbolje sta mozemo dobiti i ako je neko od vas pratio Bojana Krkica,zna se da je odlican fudbaler kakvog trenutno nemamo. Zato bi nas trebalo radovati ako momak pristane da igra za zemlju svog oca. Jos bih apelovao na nas fudbalski savez da se uputi pozivnica i Michaelu Rensingu golmanu Kelna,njegova majka je srpkinja,tako bi resili problem golmana za narednih 10 godina a znamo da smo tanki na toj poziciji.
Subota 12.05.2012. 14:52
Srpski dres je svetinja, za taj dres svakoga prvo treba da vežu patriotska osećanja! Pošto je on izabrao Španiju nema razloga da dalje insistiramo, imamo mi boljih igrača i u Srbiji!
Subota 12.05.2012. 20:14
Dobar igrac, a s'obzirom da su mu tek 22, mogao bi da igra za Srbiju na sledeca 2-3 Svetska i Evropska u vrhunskoj formi. To bi prvenstveno bila i dobra odluka za njega, jer Srbija cesto igra na velikim takmicenjima, a on realno trenutno nema mesta u Spanskoj reprezentaciji i ko zna kada ce ga imati dok mu godine prolaze. Da je igrao za Srbiju na internacionalnom levelu vise bi bio u zizi javnosti i mozda bi i danas igro za Barselonu, umesto sto mu je karijera krenula silaznom putanjom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online