Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 08.04.2012.
13:32
Novosti A

Bjegović sa svetske berze u srpski fudbal

Završio je karijeru Nikoslav Bjegović još 2003. godine u Švajcarskoj, a zatim se bacio na akcije i svetsku berzu, "zaboravljajući" na najveću ljubav - fudbal.

"Ne, naravno da nisam zaboravio, ali sam ušao u druge vode", kao iz topa će Bjegović.

"Imam akcije i u Srbiji, ali taj posao ovde ne ide glatko, bolje je ono što radim u Evropi. Ali, za sve to vreme fudbal nisam zapostavio".


I odmah nekadašnji bek i centarhalf objašnjava.

"Poodavno sam diplomirao na DIF-u, a zatim i na Višoj trenerskoj školi. A da bih mogao da bez problema i danas radim u fudbalu, dobio sam A i B licencu, i preostaje mi samo profi. Sa tri diplome valjda sam spreman da se vratim u naš fudbal, nadam se, na velika vrata", sa osmehom konstatuje Bjegović. 

Bjegović ne leti, čvrsto je na zemlji i zna šta hoće.

"Želja mi je da se potpuno posvetim trenerskom poslu, ali neću da preskačem razrede. Spreman sam da radim i sa decom, a mislim da mogu da budem koristan i kao skaut. Jer, gledam mnoge utakmice, imam dobre odnose i veze i u Evropi, a mislim da imam i dobro oko da procenim ko šta može i koliko vredi".

LIČNA KARTA
Rođen: 16. novembra 1976. u Gospiću. Pozicija: odbrana Karijera: Zemun (86-89), Partizan (89-91), Radnički K. (91-92), OFK Beograd (92-95), Palilulac (poz. 92-93), Vojvodina (95-97), Crvena zvezda (97-2000), Peking (2000), Lucern (2001-02) Reprezentacija Jugoslavije: 1

Bogato iskustvo stoji iza njega, igrao je u OFK Beogradu, Vojvodini, Crvenoj zvezdi...

"Ja ne zaboravljam ni Palilulac koji mi je bio odskočna daska. Zahvaljujuću treneru Miroslavu Helcu, koji je sjajno radio i stvorio tim za respekt. Iz Krnjače sam otišao na Karaburmu. I uživao".

OFK Beograd ima posebno mesto u Bjegovićevom srcu.

"Romantika je to bila u pravom smislu te reči. Iako mali, uzimali smo metu velikima. Pobeđivali smo i večite, Partizan na Karaburmi, Zvezdu na "Marakani" čak sa 2:0, tada je i izgubila titulu".

A onda sledi selidba u Novi Sad.

"Čukarički mi je nudio mnogo veće pare i stan, ali ja sam se odlučio za Vojvodinu. I nisam pogrešio. Imali smo dobar tim, ja sam stigao i do kapitenske trake. Ostaje žal što nismo osvojili Kup, igrali smo u Novom Sadu sa Zvezdom 0:0, u revanšu smo gubili sa 1:0, a u 90. minutu Njeguš je postigao autogol. Mi smo se radovali, ali je sudija poništio pogodak pa nismo dobili šansu da nešto uradimo u produžecima".

Trebalo je da Nikoslav ode u Belgiju, ali je skrenuo na "Marakanu".

"Dragan Džajić se ne odbija. Onog trenutka kada me je pozvao na razgovor ja sam znao da ću potpisati za crveno-bele. Da se niko ne ljuti, ali onaj ko nije osetio huk "delija" i atmosferu u derbiju sa Partizanom, kao da nije igrao fudbal. Radovao sam se osvajanju prvenstva i Kupa kada smo sa Vojinom Lazarevićem u finalu razbili Partizan sa 4:2.Jedino mi je žao što nisam došao ranije u Zvezdu, siguran sam da bih bio i standardan reprezentativac".

A dres sa državnim grbom nosio je samo jednom.

"Da, bilo je protiv Izraela, zamenio sam Vladimira Jugovića, a selektor je bio Milan Živadinović. Posle utakmice osvanulo je u novinama da sam ja jedini položio ispit, ali poziva više nije bilo".

Ima čim da se ponosi Nikoslav Bjegović i zaista bi bila šteta da se ne vrati u srpski fudbal.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online