Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 19.03.2012.
16:33 >> 22:26h
Vestionline, Beta A

Muambova verenica: Molite se za Fabrisa

Zdravstveno stanje fudbalera Boltona Fabrisa Muambe, dva dana dana nakon što je kolabirao na meču FA kupa protiv Totenhema je stabilno, ali i dalje kritično, saopšteno je danas iz bolnice.

"Stanje Fabrisa Muambe je stabilno, ali i dalje je na odeljenu intezivne nege u londonskoj Čest bolnici. Porodica je zahvalna medijma zbog poštovanja privatnosti u ovako teškom trenutku", kaže se u zajedničkom saopštenju Boltona i londonske bolnice.

Predsednik Boltona Fil Garsajd i menadžer Oven Kojl posetili su ga jutros u bolnici, a njegova verenica Šauna Magunda, sa kojom ima sina Džošu, putem "Tvitera" zahvalila se svima na podršci.

"Tamo gde je život postoji nada. Molite se za Fabrisa, on tu podršku oseća i sigurno mu pomaže", napisala je ona.

Ostrvski mediji prenose da je srce 23. godišnjeg fudbalera u 41. minutu meča protiv Totenhema, kada je samo pao na travu prestalo da kuca i da je preživeo samo zahvaljujući brzoj reakciji lekara i aparatima. Nakon toga Muamba je preživeo 24 najkritičnija sata i sada mu je stanje stabilnije, ali je i dalje pod prismotrom, na aparatima u intenzivnoj nezi. Doktori su konstatovali da mu „srce jeste stabilno, ali da je stanje i dalje ozbiljno“.

Muamba počeo da priča

 

Prijatelj fudbalera Boltona Fabrisa Muambe rekao je da je taj igrač počeo danas da priča, dva dana pošto je pretrpeo srčani udar na utakmici.

 

Muambin prijateljem Kurtis Kodrington posetio je Muambu na odeljenju intenzivne nege. Posle razgovora sa porodicom igrača, on je agenciji AP rekao da je njegov prijatelj "govori minimalno, nekoliko reči na engleskom i francuskom, što je bolje nego ništa".

 

Bolnica je ranije danas saopštila da je Muamba počeo da pokazuje "male znake oporavka", pošto je srce počelo danas da mu kuca bez pomoći lekova. U saopštenju je navedeno da je Muamba mogao da pomera ruke i noge, ali i da mu je stanje i dalje kritično.

Cela fudbalska Engleska davala je podršku igraču Boltona. Molitve i reči podrške za zdravlje mladog fudbalera stižu sa svih strana. Na utakmici protiv Malage fudbaler Reala Serhio Ramos nosio je na dresu natpis "Ozdravi brzo Muamba", dok je Geri Kejhil iz Čelsija pogodak protiv Lestera posvetio nekadašnjem saigraču, koji se bori za život.

Muamba je prošao omladinsku školu Arsenala, a u Bolton stigao 2008. godine iz Birmingema. Rođen je 1988. godine u Kinšasi, glavnom gradu Demokratske Republike Kongo, ali su njegovi rodtelji kada je on imao pet godina emigrirali u Veliku Britaniju. Muamba je prošao sve mlađe selekcije reprezentacije Engleske, za omladinsku je zabeležio 33 nastupa, dok je u dresu Boltona odigrao 130 utakmica i postigao tri gola.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online