Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 03.03.2012.
21:32
Vestionline, sportske.net A

Kolektiv uvek rešava komplikovane situacije

Srpski internacionalac Branislav Ivanović je jedan od najstandardnijih igrača Čelsija, koji imaju sezonu za zaborav, a Bane je nedavno rekao da je najvažniji tim, i da jedino zajednički uzdrmana ekipa može da nađe put iz krize.

"Imamo puno problema u poslednje vreme, ali najvažnije da su svi ostali unutar ekipe. To je dobra stvar što mogu da se reše između nas samih. Biće dosta teško i komplilkovano prevazići ih, ali siguran sam da će razgovori u svlačionici dati rezultat. Predstoje nam važne i teške utakmice i to je najbolja prilika da serijom pobeda izađemo iz krize. Siguran sam da je ubedljiv trijumf protiv Boltona najava velikog preokreta Čelsija", počeo je Bane intervju za sportske.net.

Pričalo se da je ekipa bila na ribanju kod gazda Romana?

"Nismo imali direktan sastanak sa gazdom kluba. Bili su tu treneri i članovi rukovodstva. U svakom slučaju, veoma konstruktivan razgovor koji će nam sigurno pomoći da preskočimo probleme. Sasvim je jasno da ljudi koji upravljaju klubom nisu zadovoljni rezultatima i to je logično. Svi smo posle sastanka zaključili da je trenutna situacija veoma teška i da samo zajedništvo i jedinstvo u svlačionici mogu da budu izlaz iz krize. Kolektiv uvek rešava komplikovane situacije".

Liga šampiona bez Čelsija? Gotovo deceniju to je nezamislivo? Tragedija?

"Mislim da je tragedija teška reč. U fudbalskom smislu, da. Biće prava fudbalska tragedija ukoliko tim sa ovolikim potencijalom ne izbori plasman u Ligu šampiona. To bi zaista bio izuzetan neuspeh. Ne postoji ljubitelj fudbala koji je pre početka prvenstva smeo da se kladi na takav epilog. Kvalitet nije sporan, a smatram da imamo i dovoljno snage, da u finišu šampionata nadoknadimo propušteno, uđemo u pobedničku seriju i obezbedimo mesto koje vodi u najkvalitetnije evropsko takmičenje. Za to je neophodno da budemo jaki i moćni i na psihološkom planu". 

Kako je Teri, posle svega što se dešavalo, problema sa Antonom Ferdinandom, optužnice, gubitka trake u reprezentaciji?

"Mislim da je i pre tih incidenata imao problema na fizičkom planu. Mučila ga je povreda, pre tri dana je uradio atroskopiju kolena. To ga je odvojilo od terena i sada nam ostaje samo da mu poželimo što brži oporavak. Džon je izuzetno bitna karika u Čelsijevom lancu i iskreno se nadam da ga sve te stvari koje ste pomenuli nisu izbacile iz ritma i da će se vratiti bolji i jači nego što je bio pre povrede".

Hajde da kažemo reč dve o reprezentaciji. To je nekako u drugom planu, daleko su takmičarski mečevi, nema ni pritiska, kao da su sada očekivanja mnogo manja?

"Sigurno da nismo ispunili očekivanja u prethodnom ciklusu kvalifikacija. Ostali smo dužni navijačima, jer ovaj tim ima kvalitet za plasman na veliko takmičenje. Brazil je sada novi izazov. To je prilika da se iskupimo jer će svakako biti stvar prestiža za svaku reprezentaciju da se nađe na završnom turniru Svetskog prvenstva u zemlji gde se na fudbal gleda kao na religiju. Verujem u ove momke i smatram da možemo do Brazila i pored toga što je grupa izuzetno teška. Zato i ove prijateljske utakmice na Kipru moramo da shvatimo kao uvertiru i pripremu za start kvalifikacija. Da budemo zajedno, da se uigramo i napravimo atmosferu za one važne takmičarske utakmice koje nas očekuju na jesen".

Šta se radi u Londonu kad se ne igra fudbal?

"Uvek ima prostora za vanfudbalske aktivnosti. Januar je veoma specifičan. Puno je obaveza jer pored Premijerligaških tu su i mečevi u FA kupu. Ali ukaže se prilika i za šetnju gradom sa porodicom i prijateljima. Za mene je London jedan od najlepših gradova na svetu. Veoma je interesantan i što god poželiš možeš sebi da priuštiš. Uživam u svakom trenutku koji provedem u ovoj metropoli", rekao je Bane.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online