Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 24.02.2012.
12:04
P. Živković - Vesti A

Nigde kao u Partizanu

U ekipi vlada neverovatno dobra atmosfera, to ne bih imao nigde drugde, a to mi je sada najpotrebnije, kaže senegalski napadač.

Navijači Partizana su najlepšu vest u prelaznom roku dobili saznanjem da će Lamin Dijara i dalje nositi crno-beli dres! Senegalac je apsolutni ljubimac navijača, čak i kad nije u timu sa tribina odzvanja prepoznatljiva pesma u čast golgetera crno-belih. Ne treba ni podsećati da je Lamin "grobare" zadužio golovima u večitom derbiju, koji za Partizanove navijače imaju prepoznatljivu težinu.

Međutim, Dijara je celu jesen više proveo na klupi za rezerve, lom noge ostavio je maha, a Marković i Šćepović su zgrabili ukazanu šansu. Sad bi Senegalca ponovo moglo da ogreje sunce, Šćepović se povredi, a "grobari" očekuju da na delu vide "starog" Lamina.

"Iskreno, više ništa ne očekujem", iznenađuje nas Dijara u startu.

"Imam važeći ugovor još šest meseci i svaki trening tretiram kao utakmicu. Svejedno mi je da li Partizan ima jednog, šestoricu ili desetoricu napadača. Ako na leto ostanem bez posla, odnosno ako ne produžim ugovor sa Partizanom, želim da budem spreman kako bih mogao da pronađem drugi".


Navijači najveća podrška


Mali broj igrača u karijeri doživi ono što je Dijara doživeo prilikom prvog izlaska na teren u Humskoj 1 po povratku sa Bliskog istoka. Više od 10.000 navijača iz "petnih žila" mu je pevalo "Nikad te niko voleti neće"...
"Bilo je super! E, to je podrška. Bio sam u velikim problemima posle loma noge i od navijača sam dobio sve što sam mogao. Oni ne mogu da mi obezbede mesto u timu, ali su me podržali. Mnogo mi je bilo lepo. Znao sam da sam ipak nešto uradio u životu, a navijači to nisu zaboravili", rekao je Dijara.

Senegalac se odavno izjasnio, ima veliku želju da na leto produži saradnju sa klubom iz Humske ulice.

"Prosto sam se nudio da potpišem novi ugovor, ali više nisam siguran da to žele ljudi iz uprave. Moraćete njih da pitate. Svakog dana se borim da sve bude kako treba".


U prijateljskoj utakmici sa Černomorecom u Beleku (2:1) Dijara je dobio prednost u odnosu na Eduarda. Igrao je u napadu sa Lazarom Markovićem, a Brazilcu je mesto ustupio tek u 60. minutu.

"Ne bih da se bavim pripremnim utakmicama. Deo sam tima, ne gledam sebe kao pojedinca u ekipi. Radujem se kad moj saigrač postigne gol isto kao kad i sam podgodim mreži. Ako me trener stavi u tim, igraću maksimalno. Tako sam naučen".


Svima je jasno da Lamin Dijara ne liči na onog koji je leta 2010. otišao u Al Šabab. Lom noge odvojio ga je dugo od terena, kasnije uticao na samopouzdanje i ulazak u duel-igru koje se dugo plašio. Međutim, uverava da mu malo nedostaje da se vrati u staru formu.

"Trebaju mi utakmice i ništa drugo. Kad je trebalo, nisam dobio šansu da igram i vratim se na pravi način. Zato sam sada opet na početku. Ako i dalje ne budem igrao, ne verujem da će me ponovo hteti u Partizanu".


O Dijari se mnogo pričalo tokom zimskog prelaznog roka. U Humskoj 1 nisu krili da imaju ponude kazahstanskog Aktobea, kiparske Omonije i bugarskog Levskog, ali da ih je igrač odbio.

"Nisam hteo da idem. Svako ima pravo da brani svoj stav, samim ti i ja. Gluposti su priče da sam ponude odbio zbog novca. To nije tačno. Dugo sam se oporavljao od povrede i još nisam u top formi. Da sam otišao u Levski, igrao bih verovatno nekoliko utakmica... Ovako, u Partizanu sam mnogo godina i imam veliku podršku saigrača. U ekipi vlada neverovatno dobra atmosfera i to ne bih imao nigde drugde. A, to mi je sada najpotrebnije", poručio je Lamin Dijara.  

Nisam potpisao za drugi klub


Dijara kaže da su iz Partizana potekle priče da je već potpisao predugovor sa nekim klubom u koji će na leto preći kao slobodan igrač.

 

"Takve priče nisu fer, jer nisu tačne", tvrdi Dijara.

"Nisam ništa potpisao, stvarno sam želeo da ostanem u Partizanu. Uostalom, neka mi ponude ugovor, odmah ću potpisati za crno-bele i pokazati da te tvrdnje nisu tačne".

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online