Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 12.02.2012.
11:06
Vestionline, Novosti A

Butorović: Apija i Moreira za Ligu Evrope

"Naš cilj je da sa ovim pojačanjima uđemo na jesen u kvalitetno evropsko takmičenje, oni nisu samo tu zbog Kupa", ističe prvi čovek Vojvodine Ratko Butorović, alijas "Bata Kan Kan".

Ratko: Imaćemo pojačanja za Ligu Evrope

Ove zime, Novosađani su pomerili granice, podigli lestvicu zaista visoko, dovođenjem Stivena Apije, eks kapitena Gane, fudbalera poznatog na svim meridijanima, najzvučnijeg imena koje će zaigrati u srpskom fudbalu, jednako kao i angažovanjem Almamija Moreire, igrača dobro znanog na ovim prostorima.

"Naravno da smo doveli fudbalere čiji sportski i ljudski kvaliteti nisu sporni. O Moreiri je suvišno govoriti jer se pokazao kao najbolji stranac u našem fudbalu, a Apija je najveće ime koje je došlo u našu ligu. Sportska javnost verovatno misli da je to zbog pohoda na trofej kupa Srbije. Izbegavam da kažem finala, jer tome predstoji dvomeč sa Borcem, ekipu koju poštujemo, ne potcenjujemo i na to gledamo mnogo ozbiljno. Međutim, nije samo zbog toga".

Ipak, njih dvojica će mnogo značiti za igru ekipe koja ide na trofej? 

"Moram reći da u našem planu ima istine da je to tako. Ali, suština je mnogo dublja. Jer, nadamo se da ćemo na jesen igrati Evropu. To nam je cilj, glavna vizija. Ne sumnjamo da će Apija i Moreira, ako budu dali na terenu ono što se od njih očekuje, kao i svakako ostali naši igrači, da ih ne nabrajam, to i uspeti. Pre svega, oni su svi izvrsni ljudi, sportisti, takmičari pa nam je namera da se ozbiljnije pozabavimo međunarodnim takmičenjem i ostanemo duže u Evropi, uz jedno, dva pojačanja, da uđemo u grupu".

Znači li to da na leto slede nove zvezde prelaznog roka?


"Tačno tako. U zavisnosti od igara u prolećnom delu prvenstva i kvaliteta koji se pokaže na terenu, kao i sa pretpostavkom da će se naši planovi ostvariti i igrački kadar odgovoriti na sve obaveze, imaćemo pojačanja za Ligu Evrope. Verujte, već sada znamo imena igrača koje bismo želeli. Svakako, uslov da bi ti igrači došli u naš tim je upravo, evropska scena. Naravno, reč je o igračima iz inostranstva, poznatim imenima".

Taj potez će takođe povisiti standarde u srpskom fudbalu?

"Apsolutno. Jer, Apija nije došao u Vojvodinu, već prvo u Srbiju, a igra za Vojvodinu. Pa, on je kao ikona u svojoj zemlji, svetski kalibar, Juventus, Feberbahče... Svakako, ne bi trebalo niko da se ljuti, pogotovo oni koji nisu ni pomišljali da neka od evropskih imena dođu u Srbiju. Mi smo napravili mali iskorak, tek da im zagolicamo maštu, da i oni budu deo našeg projekta, zapravo deo srpskog fudbala", rekao je za Novosti Ratko Butorović.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online