Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 06.01.2010.
04:12
Vestionline A

Sevilja trijumfovala u Barseloni

U prvoj utakmici osmine finala španskog Kupa kralja Sevilja je napravila veliko iznenađenje savladavši Barselonu na "Kamp Nou" rezultatom 1:2.

Junak Seviljine pobede u Barseloni bio je Dijego Kapel, kome je najpre poništen pogodak u 34. minutu, ali je na isteku jednog časa igre, odlično odreagovao na asistenciju Renata i sproveo loptu u mrežu.

Gosti su se odlično branili predvođeni srpskim reprezentativcem Ivicom Dragutinovićem, a glavni sudija meča je onda poništio pogodak i domaćinu, jer je pre postizanja gola Bojana Krkića, faul napravio Zlatan Ibrahimović. Ipak, Šveđanin je već u sledećem napadu u 74. minutu iskoristio istrčavanje golmana Palopa, i tako izjednačio na 1:1.

Jedan minut kasnije strelac pogotka za Sevilju, Dijego Kapel pada u kaznenom prostoru, a siguran izvođač najstrožije kazne bio je Negredo za konačnih 1:2.

Barselona je tako nakon remija na svom stadionu u okviru Primere protiv Viljareala 1:1, doživela novi neuspeh, a pad forme katalonske ekipe vremenski je povezan sa odbijanjem trenera ekipe Pepa Gvardiole da produži ugovor.

"Ono što mene brine je da li ekipa igra i funkcioniše kako treba. Ne smeta mi to što me ljudi pitaju da li ću obnoviti ugovor ili ne, a znam i da ima mnogo onih koje baš briga. Ono što brine javnost je da li će imati hranu na svom stolu, a ne da li je trener Barselone obnovio ugovor", kazao je Gvardiola i dodao:

"Izgubili smo i za to sam ja kriv, ali treba istaći i da kada smo pobeđivali, kada smo osvojili šest trofeja u godini za nama, onda smo ih osvojili svi zajedno. Promešao sam sastav zarad dobre atmosfere u svlačionici, jer svi naši igrači zaslužuju šansu, iako neki od njih nisu na vrhuncu forme", rekao je Gvardiola nakon utakmice.

Njegov kolega sa klupe Sevilje, Manolo Himenez, posvetio je trijumf odsutnom defanivcu Serhiju Sančezu kome je do daljnjeg zabranjeno fizičko naprezanje zbog srčanih problema.

"Ovu pobedu posvećujemo Sančezu. Zaista se nadam da će moći da nam se vrati, jer je on za nas veoma važan igrač. Naravno, ukoliko se bude vratio u ekipu to će moći samo uz odobrenje doktora", rekao je Himenez, dodavši da je ovo bila tek "prva runda u meču sa najboljim timom na svetu".

Rezultati:
Barselona - Sevilja 1:2 (0:0)
Ibrahimović 74' - Kapel 60', Negredo 75' (pen)

Sreda, 6. decembar:

Selta - Viljareal 1:1 (1:1)
Bernhart 44' - Rosi 12'

Alkorkon - Rasing 2:3 (0:1)
Lopez 57', Gomes 87' - Salas 31', Heiho 47', Moraton 62'

Valensija - Deportivo 1:2 (0:0)
Silva 73' - Gvardado 47', Alvarez 55'

Rekreativo - Atletiko Madrid 3:0 (2:0)
Fornaroli 14', Barales 24'(pen), Kandelas 88'

Četvrtak, 7. decembar:
Herkules - Osasuna 20,00
Rajo Valjekano - Majorka 20,00
Malaga - Hetafe 22,00

Revanši su na programu naredne nedelje.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online