Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 08.12.2011.
18:18
Vestionline A

UEFA: Nije sumnjivo; Dinamo osuđuje špekulacije

Evropska fudbalska unija (UEFA) nije otkrila nepravilnosti u klađenju na meč Lige šampiona između Dinama i Liona, koji je završen pobedom gostiju od 7:1.

UEFA, koja koristi poseban sistem za detekciju prevare u sistemu klađenja, saopštila je da "za sada nema ničeg sumnjivog" i da nema osnova za pokretanje istrage.

Lion je ostvario ubedljivu pobedu koja mu je bila potrebna za prolaz u nokaut fazu takmičenja, a to je podstaklo organizaciju za nadzor internet klađenja (ARJEL) da pokrene istragu.

A, fudbalski klub Dinamo Zagreb oštro je demantovao navode pojedinih evropskih medija o tome da je sinoćnja utakmica Lige šampiona protiv Liona na Maksimiru (1:7) bila nameštena.

Tim povodom zagrebački klub oglasio se zvaničnim saopštenjem.

"Tendenciozno je, sramotno i zlonamerno proglašavati utakmicu Lige šampiona između Dinama i Liona na Maksimiru sumnjivom i tako omalovažavati uspeh francuske ekipe, samo zato jer je osigurala gol razliku koja joj je bila potrebna da prođe u dalju fazu takmičenja, dok je istovremeno Lionov protivnik u trci za prolaz, Ajaks, gubio na domaćem terenu. Dinamo još jednom strogo osuđuje sve insinuacije u medijima, kako stranim, tako i domaćim, o bilo kakvom nameštanju rezultata. Juče je na Maksimiru pobedila daleko jača ekipa koja je bila izuzetno motivisana zbog mogućnosti prolaska u sledeću rundu takmičenja. Molimo sve predstavnike medija, kao i sportske radnike koji su se uključili u raspravu koja je prilično ponižavajuća za ugled našeg kluba, fudbala i sporta uopšte da prekinu sa istom i otklone bilo kakvu sumnju u rezultat ostvaren na sportskom polju boljom igrom jedne ekipe".

 

Lion: Čisti smo!

 

Sportski direktor Liona Bernar Lakomb je odbacio sve optužbe.

 

"To su apsolutne besmislice i ljudi bi trebalo da prestanu da ih izgovaraju. Da li su istragu otvorili na poluvremenu kada je bilo 1:1? Baš me briga šta pričaju iz Ajaksa. Očigledno smo mi odgovorni i za suđenje utakmice u Amsterdamu", rekao je Lakomb.

 

Zvaničan stav Liona je blaži i u saopštenju piše da se klub slaže sa pokretanjem istrage.

 

"Reakcija Arjela je u potpunosti u skladu sa uobičajenim procedurama. Klub u potpunosti odobrava takav potez, koji se povlači svaki put kada je rezultat neobičan. Žao nam je što neki komentari nisu ostali u granicama sportskog i što nisu bili vezani za neverovatno dostignuće Liona i francuskog fudbala u celini", piše u saopštenju Liona.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 08.12.2011. 23:59
Ma ne uopste nije sumnjivo..mogu da zamislim sta bi bilo da je tako neki nas klub prodao utakmicu..dal bi onda bilo sumnjivo..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online