Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 07.12.2011.
11:33
P. Živković - Vesti A

Stanojević stopama Tumbakovića

Mladi stručnjak osvojio simpatije navijača, a po rezultatima ga već svrstavaju među najbolje u istoriji kluba.

Nije čudo što je mladi trener Aleksandar Stanojević (38) osvojio srca navijača Partizana. Za nepune dve godine rada u Humskoj osvojio je tri trofeja (dva prvenstva i jedan kup), a na dobrom je putu da sa crno-belima podigne još dva pehara u maju 2012. godine.


Sve što je mogao da osvoji u Srbiji - osvojio je. Prvi je srpski trener koji je ekipu uveo u Ligu šampiona, a njegov skor sa Crvenom zvezdom u prvenstvenim derbijima iznosi četiri pobede u četiri utakmice, i to bez primljenog gola. Imao je duel sa crveno-belima u polufinalu kupa prošle sezone, u Humskoj je bilo 2:0 za Partizan, a Zvezda je pobedila u revanšu sa 1:0.

Ovi rezultati ga već svrstavaju među najbolje trenere u istoriji Partizana, a uskoro bi mogao da obori i jedan stari rekord u Humskoj. Stanojević je sa aktuelnim prvakom ovog vikenda ostvario novi trijumf, a 3:0 protiv do sada neporaženog kragujevačkog Radničkog bila je 15. uzastopna pobeda Partizana u domaćim takmičenjima.

Ostvarenje od 15 pobeda u nizu na srpskoj sceni svojevremeno je bio najbolji učinak koji je dostigao Vladimir Vermezović, a pred Stanojevićem je sada još samo jedna "prepreka" do prvog mesta na listi rekordera među trenerima Partizana.

Ljubiša Tumbaković je, devedesetih godina prošlog veka, u dva navrata imao veći učinak od onog koji su dostigli Vermezović u sezoni 2004/2005. i sada Stanojević. Popularni Tumba je rekorder crno-belih sa 20 mečeva u nizu u kojima je Partizan u srpskom fudbalu ostvario pobede. Pored tog uspeha iz sezone 1998/1999. Tumbaković drži i drugo mesto na pomenutoj listi trijumfa, sa 16 uzastopnih u sezoni 1992/1993.

Crno-belima predstoji meč sa Metalcem u Lučanima, a do izjednačenja Tumbakovićevog rekorda Stanojeviću i njegovim pulenima biće potrebne prolećne pobede nad Novim Pazarom, Slobodom, OFK Beogradom i Jagodinom. 

Rašović: Hoću klupu Partizana


Trener Teleoptika Vuk Rašović, poručio je da ima ambiciju da sedne na klupu Partizana. Mladi stručnjak uspešno predvodi crno-belu filijalu, koja je jesen u drugoligaškoj konkurenciji završila na trećem mestu.

 

"Cilj mi je da jednog dana vodim Partizan, a kad će se to dogoditi ne bih da prognoziram", kaže Rašović.

 

"Meni je ovih skoro godinu dana zaista sjajno u Teleoptiku, pronašao sam se u ovom sistemu rada i želeo bih da napravim uspeh. Poenta Teleoptika je formiranje igrača za prvi tim Partizana, pa samim tim on mora da bude u vrhu Prve lige Srbije, a da pri tom sve njih krasi ono što je potrebno da bi sutra obukli crno-beli dres".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online