Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 21.11.2011.
12:03
E. V. A

Kolarov i Džeko najbolji drugovi

Fenomenalno je ne samo igrati već i trenirati u ovom klubu, učim i napredujem pored velikih zvezda Sitija - kaže mladi Crnogorac Stefan Savić.

Duge 44 godine Mančester Siti čeka na osvajanje titule. Glad za trofejima naterala je šeika Mansura bin Zajeda iz Abu Dabija, najbogatijeg vlasnika nekog kluba na svetu, da ove sezone stvori ekipu koja će postati šampion.


"Građani" su trenutno suvereno lideri na tabeli Premijer lige, a jedna kockica u mozaiku plavog dela Mančestera jeste i Stefan Savić. Bivši defanzivac Partizana i crnogorski reprezentativac posle samo četiri meseca na Istlendsu sve više dobija šansu od trenera Roberta Mančinija i nalazi svoje mesto među prvotimcima.

"Gazde kluba, navijači i javnost očekuju da donesemo na kraju sezone trofeje. To jeste pritisak, ali siguran sam da smo najbolja ekipa u Engleskoj i da ćemo postati šampioni. Samo da ostanemo čvrsto na zemlji", kaže Savić.


Mančini sve češće pruža priliku mladom Crnogorcu, koji zadovoljno konstatuje:

"Prošao sam fazu prilagođavanja i na fudbal, kao i na život ovde. Odgovara mi ovaj način igranja, tempo, dobra je stvar što sam sa ekipom prošao pripreme u Americi, sada je sve mnogo lakše nego na početku. Sa Mančinijem razgovaram svakodnevno pošto sam najmlađi u timu, savetuje me, usmerava, ja se trudim da mu to vraćam na treninzima i utakmicama".


Savić je oduševljen što je dolaskom u Siti u prilici da radi i napreduje pored istinskih asova svetskog fudbala?

"Fenomenalno je ne samo igrati već i trenirati u ovom klubu. Kada se pobeđuje sve je lepše i lakše. Učim i napredujem pored Aguera, Balotelija, Džeka, Jaja Turea, Nasrija, Kolarova, koji su velike zvezde ali i sasvim normalni ljudi. Najviše se družim sa Kolarovim i Džekom. Jedino je vreme malo sumorno, ali ne može sve da bude idealno".


Iako je prošlo gotovo mesec dana od trijumfa nad gradskim rivalom, još dugo će se pričati o veličanstvenoj pobedi nad Junajtedom od 6:1?

"To je istorijski trenutak koji sam posmatrao u svlačionici Old Traforda. Fantastična stvar, ko zna da li će se ikada ponoviti? Međutim, već smo zaboravili tu pobedu, trebalo bi da u svakoj utakmici pružimo maksimum", ističe mladi Crnogorac. 

Ciljaju i Ligu šampiona


Siti je posle slabijeg starta, dva puta pobedio Viljareal i stigao do mesta koje vodi u naokaut-fazu Lige šampiona. Posebno je ubedljiv bio poslednji trijumf u Španiji.

 

"Morali smo da osvojimo tri boda. Ta utakmica nam je bila najznačajnija u dosadašnjem delu takmičenja, kako bismo osvojili drugo mesto u grupi A i prolaz u drugi krug. Tek tada ćemo pokazati snagu", najavljuje Savić.

POVEZANE VESTI

Utorak 22.11.2011. 11:13
koji je ovde na slici dzeki a koji kolarov
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online