Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Četvrtak 13.10.2011.
12:15
Vestionline, Sportal.rs A

Karadžić: Predsednik ne promašuje penal

"Sigurno da je ovaj rezultat težak za nas. U svakom slučaju propustili smo veliku šansu da uđemo u baraž, a mislim da smo igrama u zadnje vreme to zaslužili. Zadovoljan sam radom selektora Petrovića i moramo priznati da su i njega i nas pratili veliki pehovi", rekao je predsednik FSS Tomislav Karadžić za "Sportal.rs".

Treba podeliti odgovornost - Tomislav Karadžić

Porazom u Mariboru (1:0), "orlovi" su se oprostili od Evropskog prvenstva i "upisali" novu, tragičnu epizodu u almanahe domaćeg loptanja. Da stvari ne idu kako treba misli i predsednik srpske "kuće fudbala" Tomislav Karadžić.

"Sigurno je da je ovaj rezultat težak za nas. U svakom slučaju treba reći da smo propustili veliku priliku da uđemo u baraž. Mislim da smo igrama u zadnje vreme to zaslužili", istakao je prvi čovek srpske "kuće fudbala" za "Sportal.rs" i konstatovao da je Srbija oštećena protiv Slovenije za penal u prvom poluvremenu.

"Mnogo pehova nam se desilo u Mariboru. Nije dosuđen penal nad Jovanovićem, jer je sudija, najpre pokazao na "belu tačku", ali je na intervenciju pomoćnika i nakon pritiska trenera Slovenije promenio odluku. Da je postupio po prvobitnoj nameri utakmica bi bila verovatno rešena u našu korist. Imali bi penal, Slovenci igrača manje... Međutim, ni tu nije bio kraj našim nevoljama - primili smo gol sa 40 metara, što je uticalo na dalji tok, a zatim smo promašili penal. Kada toliko nemate sreće, onda se ne možete nadati dobrom rezultatu", rekao je Karadžić.
 

Predsednik Saveza misli da je delom odgovoran za neuspeh, ali ističe da ne može on biti kriv što je primljen gol sa 40 metara, kao ni što je promašen penal.

"Vidite, predsednik je najviše odgovoran za stanje u fudbalskoj organizaciji, pa i za takmičarske rezultate, ali čak i tu treba podeliti odgovornosti. Predsednik nije taj koji prima gol sa 40 metara, i promašuje penal. Mi ćemo sada ostaviti mesec dana selektorima da naprave kvalitetne izveštaje o problemima koji su prisutni, pa će organi Saveza doneti određene odluke na osnovu toga. Ipak, mislim da fudbal neće stati, moramo se spremiti za ono što nas čeka", rekao je Karadžić.

Prvi čovek srpske "kuće fudbala" ističe da je zadovoljan radom selektora Petrovića, kojem krajem godine ističe ugovor, ali i podvlači da su Savezu potrebni novi ljudi.

"Zadovoljan sam radom selektora Petrovića. Moramo priznati da su njega i nas pratili veliki pehovi. Pola igrača koji su igrali u kvalifikacijama ne igraju u klubovima, a problem je i što su pojedini igrači koji su u prethodnom kvalifikacionom ciklusu bili odlični sada nisu pružali ni 50 odsto od toga. Tu mislim na Milana Jovanovića i Miloša Krasića. U svakom slučaju, mnoge stvari moramo da menjamo, potrebne su nam reforme. U celoj organizaciji slede izbori, i ti izbori će iznedriti neke nove ljude, nove kadrove, potrebno nam je osveženje", zaključio je Karadžić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.10.2011. 12:24
Нека ми драги Бог опрости, али хоће ли икада поцркати ови лешинари матори?! Све су покрали, багра матора!
Četvrtak 13.10.2011. 13:35
Vidi ovu matoru dzukelu?! Pa on covek ne pomislja o ostavci ni hipoteticki? Mrs napolje sa celom tvojom ekipom "strucnjaka" pa solite pamet nekom drugom. Ne mogu da verujem?! Treba kao Francuska, posle debakla na svetskom prvenstvu u J. Africi smenjeno kompletno rukovodstvo federacije, selektor i igraci "zvezde" koji nisu hteli da trenraju nego glumili manekene kao ovi nasi. Dobro, ni njima ne cvetaju ruze da im nije pedera Platinija i da ih sudija casti penal ne bi lepo prosli, ali ipak su smenili "nedodirljive". Tole napolje.
Četvrtak 13.10.2011. 13:28
Stice se utisak po nacinu obracanja i drzanja ovog lopova , da tole ima mnogo jaka ledja u sadasnjoj garnituri vlasti .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online